Hledat

Jednoduché a vynikající kremrole

Potřebné přísady:
  • lístkové těsto

Na sníh:

  • 4 bílky
  • 280g cukru krupice
Postup přípravy:
  1. Dělala jsem již mnoho kremrolí, ale žádné dělané těsto nás nijak nezaujalo. Nejlepší jsou kremrole z obyčejného lískového těsta.
  2. Těsto rozválíme a nakréjíme na plátky asi 2cm široké. Tyto pruhy namotáváme na trubičky (pro jistotu je potírám olejem - rozetřu si v ruce trochu oleje a rukou trubičky trochu omastím). Kremrole potřeme vejcem a dáme péct do předehřáté trouby do růžova (cca 25minut). Necháme trošku zchladnout a trubičky opatrně vytáhneme.
  3. Sníh se připravuje déle, tak si pusťe televizi nebo náladovou hudbu a jde se na to. Bílky a cukr dáme do misky. Misku dáme na hrnec s vřící vodou a nad párou začneme šlehat. Šleháme asi 20 minut. Šleháme tak dlouho, aby se zničili všechny breberky, které by ve vejci mohly být. Ušlehaný sníh dáme do zdobičky a stříkáme do kremrolí - z jedné strany a pak i z druhé.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný banánový chlebíček

Celozrnný banánový chlebíček

Obrázek Tvarohové koblížky s rozinkami - Svatá Máří

Tvarohové koblížky s rozinkami - Svatá Máří

Obrázek Oříšková ňadérka

Oříšková ňadérka

Obrázek Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Obrázek Wafle od Evičky

Wafle od Evičky

Obrázek Skořicoví šneci s polevou

Skořicoví šneci s polevou

Obrázek Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Obrázek Banánový koláčik

Banánový koláčik

Obrázek Trdelník

Trdelník

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Kokosový řez se šlehačkou

Kokosový řez se šlehačkou

Obrázek Francouzský čokoládový řez

Francouzský čokoládový řez

TOPlist