Hledat

Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Potřebné přísady:
  • 150g másla
  • 100g cukru (kokosový, vanilkový, třtinový, atd)
  • 6 jablek
  • listové těsto
  • vanilkový nebo skořicový cukr
  • šlehačka
  • zmrzlina
Postup přípravy:
  1. Dej na pánev (celokovovou, jelikož pak půjde do trouby) máslo a cukr a nech rozpustit na mírném plameni. Mezitím si oloupej, odjadři a nakrájej jablka. Když se v pánvi máslo a cukr spojí a vytvoří krásnou hnědožlutou kašičkovitou hmotu, tak ji odstav a rovnou do ní vyskládej jablka. Celé to posyp ještě vanilkovým nebo skořicovým cukrem a překrej listovým těstem. Aby těsto mohlo v dýchat, udělej do běj špičkou nože pár dírek a šoupni ho do předem vyhřáté trouby (180 až 200 °C) na cca 40minut (lepší je to průběžně kotrolovat, někdy se to udělá dříve, záleží na typu trouby). Hotový koláč nech alespon hodinu vychladnout a následně obrať / otoč na talíř, nebo tác. Podává se se zmrzlinou a šlehačkou. Dobrou chuť !
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Řepová mlsota by Romča

Řepová mlsota by Romča

Obrázek Koláč v domácí magii -  Čtverný koláč

Koláč v domácí magii - Čtverný koláč

Obrázek Babiččiny krémeše

Babiččiny krémeše

Obrázek Jablečné řezy

Jablečné řezy

Obrázek Recept - Nugátové řezy

Recept - Nugátové řezy

Obrázek Jahodové S řezy

Jahodové S řezy

Obrázek Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Buchta hrk

Buchta hrk

Obrázek Pomerančová koule - zajíček

Pomerančová koule - zajíček

Obrázek Hrušková bábovka

Hrušková bábovka

Obrázek Crostata alle fragole

Crostata alle fragole

TOPlist