Hledat

Jemná máslová bábovka

Potřebné přísady:
  • 1 máslo- (250gr)
  • 1 smetanu 12%- 200ml
  • 180g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 300g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • citronová šťáva a kůra
Postup přípravy:
  1. Utřeme máslo s cukry, postupně zašleháváme žloutky, pak přiléváme smetanu, šťávu a kůru a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Pečeme při 170-180 stupních, já pekla tuto velkou ale nízkou formu 30 minut, zkoušíme špejlí, hotovou pocukrujeme.
  2. Dobrou chuť !!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dort s bavorským čokoládovým krémem

Dort s bavorským čokoládovým krémem

Obrázek Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Obrázek Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Obrázek Dort stracciatella

Dort stracciatella

Obrázek Kynutý rebarborový koláč

Kynutý rebarborový koláč

Obrázek Wafle od Evičky

Wafle od Evičky

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Obrázek Žloutkové řezy s citronovou polevou

Žloutkové řezy s citronovou polevou

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Nanuková torta

Nanuková torta

Obrázek Clafoutis s jablky

Clafoutis s jablky

TOPlist