Hledat

Jidáše

Potřebné přísady:
  • hladká mouka 500 g - já dala 250 g hladké a 250 g celozrnné špaldové,
  • špetka soli
  • droždí 18 g
  • cukr krupice 100 g
  • citronová kůra špetka
  • žloutek 3 ks
  • máslo rozpuštěné 120 g
  • Na potírání rum rozmíchám s dvěma lžícemi medu
Postup přípravy:
  1. Těsto vypracuje pekárna anebo ručně. Vykynuté rozdělím na prameny asi centimetr tlusté a 25 cm dlouhé.Tvaruji jidáše a nechám na plechu ještě kynout a před pečením potřu rumem s medem.Peču při 180 °C.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

TOPlist