Hledat

Jidáše

Potřebné přísady:
  • hladká mouka 500 g - já dala 250 g hladké a 250 g celozrnné špaldové,
  • špetka soli
  • droždí 18 g
  • cukr krupice 100 g
  • citronová kůra špetka
  • žloutek 3 ks
  • máslo rozpuštěné 120 g
  • Na potírání rum rozmíchám s dvěma lžícemi medu
Postup přípravy:
  1. Těsto vypracuje pekárna anebo ručně. Vykynuté rozdělím na prameny asi centimetr tlusté a 25 cm dlouhé.Tvaruji jidáše a nechám na plechu ještě kynout a před pečením potřu rumem s medem.Peču při 180 °C.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

TOPlist