Hledat

Jidáše

Potřebné přísady:
  • hladká mouka 500 g - já dala 250 g hladké a 250 g celozrnné špaldové,
  • špetka soli
  • droždí 18 g
  • cukr krupice 100 g
  • citronová kůra špetka
  • žloutek 3 ks
  • máslo rozpuštěné 120 g
  • Na potírání rum rozmíchám s dvěma lžícemi medu
Postup přípravy:
  1. Těsto vypracuje pekárna anebo ručně. Vykynuté rozdělím na prameny asi centimetr tlusté a 25 cm dlouhé.Tvaruji jidáše a nechám na plechu ještě kynout a před pečením potřu rumem s medem.Peču při 180 °C.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banketky od Cinie

Banketky od Cinie

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Obrázek Bochánky

Bochánky

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

TOPlist