Hledat

Jidáše

Potřebné přísady:
  • hladká mouka 500 g - já dala 250 g hladké a 250 g celozrnné špaldové,
  • špetka soli
  • droždí 18 g
  • cukr krupice 100 g
  • citronová kůra špetka
  • žloutek 3 ks
  • máslo rozpuštěné 120 g
  • Na potírání rum rozmíchám s dvěma lžícemi medu
Postup přípravy:
  1. Těsto vypracuje pekárna anebo ručně. Vykynuté rozdělím na prameny asi centimetr tlusté a 25 cm dlouhé.Tvaruji jidáše a nechám na plechu ještě kynout a před pečením potřu rumem s medem.Peču při 180 °C.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Recept - Domácí veka

Recept - Domácí veka

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Bochánky

Bochánky

TOPlist