Hledat

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Potřebné přísady:

KARLOVARSKÝ KNEDLÍK:

  • 5 vajec
  • 850g rohlík nebo houska - ( jakékoli bílé pečivo)
  • 520 ml mléko
  • špetka soli
  • petrželka
  • hrubá mouka cca 310g

BRAMBOROVÝ KNEDLÍK:

  • 500g brambor uvařených ve slupce
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • 100g krupice
  • 3 lžíce bramborového škrobu
  • 100g hrubé mouky

HOUSKOVÝ KNEDLÍK:

  • 500g hrubá mouka
  • 2- 3 dc vlažné mléko
  • sůl
  • 25g droždí
  • špetička cukru

KACHNA:

  • kachna
  • med
  • sůl
  • tymián
  • jablko

ČERVENÉ ZELÍ:

  • sterilované červené zelí
  • olej
  • cibule
  • sůl
  • cukr
  • mouka

BÍLÉ ZELÍ:

  • sterilované bílé zelí
  • olej
  • cibule
  • sůl
  • cukr
  • mouka
Postup přípravy:
  1. KACHNA:
  2. Kachnu osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř do kachny vložíme jablko. Kachnu potřeme důkladně medem a posypeme tymiánem - ( pokud nemáte tymián rádi, můžete tuto ingredienci klidně vynechat) Kachnu podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme pozvolna cca 2,5 hodiny a poléváme výpekem. Občas potřeme znovu medem.
  3. KARLOVARSKÝ KNEDLÍK:
  4. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Já používám již předem nakrájené a proschlé je to tak lepší, ale není to nutnost. Rohlíkové kostičky namočíme mlékem a jakoby vyždímáme v ruce. Vejce rozdělíme na bílky a na žloutky. Do mističky kde máme žloutky přidáme mléko a sůl s špetku muškátového květu a prošleháme, dále přidáváme mouku až máme krásné těsto. Do nakrájených kostiček nasáklých mlékem přidáme pettržel a již připravené těsto a promícháme. Z bílků si vyšleháme pevný tuhý sníh. To, že je sníh správně ušlehán poznáme tak, že nádobu s vyšlehaným sněhem otočíme a sníh nám krásně drží. Vyšlehaný sníh opatrně přidáme k těstu. Vytvarujeme knedlíky - můžete pomocí folie. Hotovo dáme vařit cca 20 min.
  5. BRAMBOROVÝ KNEDLÍK:
  6. Brambory uvaříme ve slupce do měkka a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme. Všechny suroviny potřebné na knedlík smícháme a propracujeme. Utvoříme knedlíky a vaříme v osolené vodě cca 20min.
  7. HOUSKOVÝ KNEDLÍK:
  8. Do domácí pekárny dáme nejprve suroviny, které jsou tekuté pak mouku a na jednu stranu droždí s cukrem a na druhou sůl. Pokud nemáte domácí pekárnu zaděláváme klasicky vůbec nevadí. Zapneme na program těsto a necháme pracovat pekárnu. Po vykynutí s těsta válíme na pomoučnéném válu knedlíky, které buď vaříme v osolené vodě a nebo na páře. Ve vodě cca 18 min v páře to trvá déle, ale jsou úžasné.
  9. ČERVENÉ A BÍLÉ ZELÍ:
  10. Na oleji zpěníme cibulku a osmažíme dosklovata. Na cibulku dáme zelí s polovinou nálevu a přidáme sklenici vody. Dusíme doměka. Pocukrujeme a osolíme. Bokem si uděláme záklepku - 3 lžíce hladké mouky rozšleháme s trochou vody a záklepkou zahustíme. Kdo nechce zahustěné nemusí a může zelí nechat jen tak.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rohlíková pizza

Rohlíková pizza

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Vysmažaný syr bez smaženia

Vysmažaný syr bez smaženia

Obrázek Francouzské brambory

Francouzské brambory

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Obrázek Ďábelské maso

Ďábelské maso

Obrázek Žampionový quiche

Žampionový quiche

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Obrázek Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Obrázek Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Obrázek Cheeseburger

Cheeseburger

TOPlist