Hledat

Kaiserky

Potřebné přísady:
  • 250ml mléka
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 150 ml oleje
  • 2 vejce
  • 500g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • na potření vejce
  • na posyp semínka, kmín, mák, hrubou sůl
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké měkké těsto, podle potřeby přidáme mouku. Necháme 1 hod kynout. Z těsta tvoříme bochánky, necháme 10 minut kynout, nařežeme, necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem, posypeme a pečeme 20 minut při 180C.
  2. Z tohoto množství je 15 ks.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Burgrové houstičky s přidáním  Lievito Madre

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

TOPlist