Hledat

Kaiserky

Potřebné přísady:
  • 250ml mléka
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 150 ml oleje
  • 2 vejce
  • 500g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • na potření vejce
  • na posyp semínka, kmín, mák, hrubou sůl
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké měkké těsto, podle potřeby přidáme mouku. Necháme 1 hod kynout. Z těsta tvoříme bochánky, necháme 10 minut kynout, nařežeme, necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem, posypeme a pečeme 20 minut při 180C.
  2. Z tohoto množství je 15 ks.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Kynutý mazanec

Kynutý mazanec

TOPlist