Hledat

Kaiserky

Potřebné přísady:
  • 250ml mléka
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 150 ml oleje
  • 2 vejce
  • 500g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • na potření vejce
  • na posyp semínka, kmín, mák, hrubou sůl
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké měkké těsto, podle potřeby přidáme mouku. Necháme 1 hod kynout. Z těsta tvoříme bochánky, necháme 10 minut kynout, nařežeme, necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem, posypeme a pečeme 20 minut při 180C.
  2. Z tohoto množství je 15 ks.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Pečené buchty paní Miinky

Pečené buchty paní Miinky

Obrázek Burgrové houstičky s přidáním  Lievito Madre

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Houstičky by Romča

Houstičky by Romča

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

TOPlist