Hledat
Filters

Knedlíky z brambor se švestkami

Potřebné přísady:
  • 500 g vařených brambor
  • 1 lžíce změklé hery
  • 3 vejce
  • 1 lžička soli
  • 12 lžic mléka
  • polohrubá mouka podle potřeby
  • na naplnění švestky (omýt, odpeckovat a překrájet napůl) * k podávání: rozpuštěné máslo, moučkový cukr/skořicový cukr, cottage/strouhaný tvaroh NEBO co dům dá :)
Postup přípravy:
  1. Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout a pak je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, mléko, tuk, promícháme a postupně přidáváme mouku a zpracováváme dokud nevznikne hladké tuhé těsto. Utvoříme z něho váleček, nakrájíme na kousky a do každého zabalíme vypeckovanou švestku. Jsou-li švestky kyselé, můžeme do každé dát trochu cukru. Knedlíky vaříme v osolené vodě 6 - 7 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

53
Zobrazit detail Kuřecí čína s rýží třech barev
Obrázek Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

41
Zobrazit detail Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou
Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Zobrazit detail Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei
Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Zobrazit detail Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín
Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

51
Zobrazit detail Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907
Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

51
Zobrazit detail Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny
TOPlist