Hledat

Knedlíky z brambor se švestkami

Potřebné přísady:
  • 500 g vařených brambor
  • 1 lžíce změklé hery
  • 3 vejce
  • 1 lžička soli
  • 12 lžic mléka
  • polohrubá mouka podle potřeby
  • na naplnění švestky (omýt, odpeckovat a překrájet napůl) * k podávání: rozpuštěné máslo, moučkový cukr/skořicový cukr, cottage/strouhaný tvaroh NEBO co dům dá :)
Postup přípravy:
  1. Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout a pak je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, mléko, tuk, promícháme a postupně přidáváme mouku a zpracováváme dokud nevznikne hladké tuhé těsto. Utvoříme z něho váleček, nakrájíme na kousky a do každého zabalíme vypeckovanou švestku. Jsou-li švestky kyselé, můžeme do každé dát trochu cukru. Knedlíky vaříme v osolené vodě 6 - 7 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Brokolice se slaninou a kukuřicí

Brokolice se slaninou a kukuřicí

Obrázek Kuře na paprice -  fofrovka

Kuře na paprice - fofrovka

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Chilli con Carne

Chilli con Carne

Obrázek Tvarohové knedlíky - s jablky

Tvarohové knedlíky - s jablky

Obrázek Sekaná pečeně

Sekaná pečeně

Obrázek Rychlá kuřecí ňamka

Rychlá kuřecí ňamka

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

TOPlist