Hledat

Koblihy s pudinkem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 300g polohr.mouky
  • 42g droždí
  • 300ml mléka
  • špetka soli
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 3PL rumu
  • 100g másla (nebo Hery)
  • 8 žloutků
  • Na smažení: olej + ubrousky na odsátí přebytečného tuku
  • Na naplnění: uvařený hustý vanilkový pudink (500ml mléka, 2 van. pudink. prášky, 50g moučkového cukru, lžíce rumu. Uvaříme pudink, necháme zcela zchladnout. Během chladnutí občas zamícháme, aby se na povrchu nevytvořil škraloup.)
  • Na posypání moučkový cukr
Postup přípravy:
  1. Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme, necháme vzejít kvásek. Do proseté, osolené mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout. Pak přidáme zbytek cukru a rum. Nakonec rozšleháme žloutky s tukem a vmícháme do těsta. Necháme v klidu na teplém místě kynout tak hodinu. Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplňa dalším prázdným kolečkem přikryjeme. Konce pořádně přimákčneme.
  2. Necháme ještě chvilku kynout a pak necháme na pánvičce rozehřát olej a koblihy osmažíme z obou stran dozlatova. Z usmažených koblih odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a pocukrujeme.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Veka

Veka

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

TOPlist