Hledat

Koblihy s pudinkem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 300g polohr.mouky
  • 42g droždí
  • 300ml mléka
  • špetka soli
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 3PL rumu
  • 100g másla (nebo Hery)
  • 8 žloutků
  • Na smažení: olej + ubrousky na odsátí přebytečného tuku
  • Na naplnění: uvařený hustý vanilkový pudink (500ml mléka, 2 van. pudink. prášky, 50g moučkového cukru, lžíce rumu. Uvaříme pudink, necháme zcela zchladnout. Během chladnutí občas zamícháme, aby se na povrchu nevytvořil škraloup.)
  • Na posypání moučkový cukr
Postup přípravy:
  1. Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme, necháme vzejít kvásek. Do proseté, osolené mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout. Pak přidáme zbytek cukru a rum. Nakonec rozšleháme žloutky s tukem a vmícháme do těsta. Necháme v klidu na teplém místě kynout tak hodinu. Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplňa dalším prázdným kolečkem přikryjeme. Konce pořádně přimákčneme.
  2. Necháme ještě chvilku kynout a pak necháme na pánvičce rozehřát olej a koblihy osmažíme z obou stran dozlatova. Z usmažených koblih odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a pocukrujeme.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Obrázek Křečové žíly podle Hanky

Křečové žíly podle Hanky

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Pitta chléb

Pitta chléb

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

TOPlist