Hledat

Kokosový řez se šlehačkou

Potřebné přísady:
  • 1 ks čokoládová poleva
  • 2 ks smetana ke šlehání
  • drobení  1,5 hrnku strouhaný kokos
  • 1/2 hrnku cukr moučka
  • podle potřeby  tuk na vymazání
  • kokos na vysypání těsto
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléko
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 2 vejce
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme vejce, cukr krupici a vyšleháme do pěny. Přidáme 2 lžíce oleje, polohrubou mouku s práškem do pečiva a hrnek mléka. Chvíli šleháme.
  2. Plech vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Těstem vyložíme plech, posypeme strouhaným kokosem smíchaným s cukrem a dáme péct do mírně vyhřáté trouby.
  3. Upečený kokosový moučník necháme asi 5 minut odpočinout, polijeme ho smetanou, kterou nešleháme. Nakonec pocákáme čokoládovou polevou na cik cak.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koláčky z převalovaného  plundrového těsta

Koláčky z převalovaného plundrového těsta

Obrázek Buchta s Vitacitem

Buchta s Vitacitem

Obrázek Creme caramel

Creme caramel

Obrázek Nejrychlejší bublanina

Nejrychlejší bublanina

Obrázek Tiramisu alá Terezka

Tiramisu alá Terezka

Obrázek Medovník

Medovník

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Obrázek Bebe řezy

Bebe řezy

Obrázek Mechová dvoubarevná bábovka

Mechová dvoubarevná bábovka

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Oblíbená buchta

Oblíbená buchta

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

TOPlist