Hledat

Koláč s tvarohem a broskvemi

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 180 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 80 g Hery
  • 60 g cukru
  • 450 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • sůl

Náplň:

  • 500 g měkkého tvarohu v alobalu
  • 2 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vanilkové cukry

Dále:

  • 10 – 12 menších broskví (mohou být i meruňky)
Postup přípravy:
  1. Těsto vypracujeme v pekárně nebo ručně. Vykynuté těsto rozložíme na vymazaný velký plech a necháme zase asi 15 minut kynout.
  2. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh. Tvarohy smícháme s cukry a žloutky, lehce vmícháme sníh, náplň natřeme na těsto a poklademe oloupanými půlkami broskví (dál od sebe, myslíme na krájení). Koláč vložíme do předehřáté trouby a upečeme (peču na 180°C, později 160°C, celkem 30 minut).
  3. Vychladlý krájíme tak, aby v každém kousku bylo ovoce uprostřed.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makový chlebíček

Makový chlebíček

Obrázek Nejrychlejší bublanina

Nejrychlejší bublanina

Obrázek Míša řezy - odlehčená verze

Míša řezy - odlehčená verze

Obrázek Jahodová buchta

Jahodová buchta

Obrázek Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Frgále podle Pavlínky

Frgále podle Pavlínky

Obrázek Karamelové smetanové řezy

Karamelové smetanové řezy

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Obrázek Ananasový zákusek

Ananasový zákusek

Obrázek Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

TOPlist