Hledat

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Potřebné přísady:
  • 280g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1-2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 50-80g jemně nastrouhaného tuku Omega
  • 1 vejce
  • 80-120ml vlahé vody…(množství vody podle potřeby)
  • rozšlehané vejce na potření
  • semínka dle chuti
Postup přípravy:
  1. Smícháme všechny suroviny a vypracujeme polotuhé vláčné nelepivé těsto….Těsto můžeme začít hned zpracovávat, tvarovat…já ho vyválela na 4mm tlustou placku a vykrajovala preclíky..Vkládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180-190°C cca 8-12 minut.
  2. Recept jsem si vymyslela, protože jsem zatím nenarazila na recept s chutí preclíků či tyčinek, které si rádi kupujeme v obchodě, jenže ty kupované obsahují spousty konzervantů.
  3. A ono se to povedlo, těsto splnilo očekávání, preclíky i tyčky jsou chuťově jako kupované, jen křehčí, lehounké a hlavně zdravější.
  4. Tak mám radost a vkládám recept sem:-)
  5. Dobrou chuť!
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Sirup z meduňky

Sirup z meduňky

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Obrázek Vážení surovin bez váhy

Vážení surovin bez váhy

Obrázek Domácí pomazánkové máslo

Domácí pomazánkové máslo

Obrázek Jogurtové koblížky od Stáni

Jogurtové koblížky od Stáni

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Obrázek Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

TOPlist