Hledat

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Potřebné přísady:
  • 280g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1-2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 50-80g jemně nastrouhaného tuku Omega
  • 1 vejce
  • 80-120ml vlahé vody…(množství vody podle potřeby)
  • rozšlehané vejce na potření
  • semínka dle chuti
Postup přípravy:
  1. Smícháme všechny suroviny a vypracujeme polotuhé vláčné nelepivé těsto….Těsto můžeme začít hned zpracovávat, tvarovat…já ho vyválela na 4mm tlustou placku a vykrajovala preclíky..Vkládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180-190°C cca 8-12 minut.
  2. Recept jsem si vymyslela, protože jsem zatím nenarazila na recept s chutí preclíků či tyčinek, které si rádi kupujeme v obchodě, jenže ty kupované obsahují spousty konzervantů.
  3. A ono se to povedlo, těsto splnilo očekávání, preclíky i tyčky jsou chuťově jako kupované, jen křehčí, lehounké a hlavně zdravější.
  4. Tak mám radost a vkládám recept sem:-)
  5. Dobrou chuť!
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Obrázek Párky v kabátku

Párky v kabátku

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Domácí máslo - živočišné

Domácí máslo - živočišné

TOPlist