Hledat

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Potřebné přísady:
  • 280g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1-2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 50-80g jemně nastrouhaného tuku Omega
  • 1 vejce
  • 80-120ml vlahé vody…(množství vody podle potřeby)
  • rozšlehané vejce na potření
  • semínka dle chuti
Postup přípravy:
  1. Smícháme všechny suroviny a vypracujeme polotuhé vláčné nelepivé těsto….Těsto můžeme začít hned zpracovávat, tvarovat…já ho vyválela na 4mm tlustou placku a vykrajovala preclíky..Vkládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180-190°C cca 8-12 minut.
  2. Recept jsem si vymyslela, protože jsem zatím nenarazila na recept s chutí preclíků či tyčinek, které si rádi kupujeme v obchodě, jenže ty kupované obsahují spousty konzervantů.
  3. A ono se to povedlo, těsto splnilo očekávání, preclíky i tyčky jsou chuťově jako kupované, jen křehčí, lehounké a hlavně zdravější.
  4. Tak mám radost a vkládám recept sem:-)
  5. Dobrou chuť!
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vaječný dort

Vaječný dort

Obrázek Masové klobásničky

Masové klobásničky

Obrázek Skořicoví šneci by Romča

Skořicoví šneci by Romča

Obrázek Domácí tortily by Romča

Domácí tortily by Romča

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Bramborové placky - Želnava

Bramborové placky - Želnava

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Obrázek Langoše

Langoše

Obrázek Domácí lučina

Domácí lučina

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

Obrázek Horúca biela čokoláda

Horúca biela čokoláda

TOPlist