Hledat

Kváskový žitný chléb

Potřebné přísady:
  • 250g žitné mouky
  • 300g kvásku mám ho ze žitné mouky
  • 250g pohanková mouka
  • sůl
  • kmín
  • přidávám slunečnicová semínka a ty na půl hodky namáčím do vody
Postup přípravy:
  1. Chléb mi kyne celý den nebot bydlím v kamené chalupě a teploty se hodně mění, pak nahřeji pekáč 20 minut na 230°C, vložím chleba a peču na 200°C 30 minut přiklopený. Pak 15min odklopený 190°C mažu žloutkem a sypu nějakými semínky nebo vločkami.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Obrázek Houstičky podle Haničky

Houstičky podle Haničky

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

TOPlist