Hledat

Kváskový žitný chléb

Potřebné přísady:
  • 250g žitné mouky
  • 300g kvásku mám ho ze žitné mouky
  • 250g pohanková mouka
  • sůl
  • kmín
  • přidávám slunečnicová semínka a ty na půl hodky namáčím do vody
Postup přípravy:
  1. Chléb mi kyne celý den nebot bydlím v kamené chalupě a teploty se hodně mění, pak nahřeji pekáč 20 minut na 230°C, vložím chleba a peču na 200°C 30 minut přiklopený. Pak 15min odklopený 190°C mažu žloutkem a sypu nějakými semínky nebo vločkami.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Housky z Nezdic

Housky z Nezdic

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

TOPlist