Hledat

Kváskový žitný chléb

Potřebné přísady:
  • 250g žitné mouky
  • 300g kvásku mám ho ze žitné mouky
  • 250g pohanková mouka
  • sůl
  • kmín
  • přidávám slunečnicová semínka a ty na půl hodky namáčím do vody
Postup přípravy:
  1. Chléb mi kyne celý den nebot bydlím v kamené chalupě a teploty se hodně mění, pak nahřeji pekáč 20 minut na 230°C, vložím chleba a peču na 200°C 30 minut přiklopený. Pak 15min odklopený 190°C mažu žloutkem a sypu nějakými semínky nebo vločkami.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Recept - Domácí veka

Recept - Domácí veka

Obrázek Kváskový český chléb

Kváskový český chléb

Obrázek Houstičky podle Haničky

Houstičky podle Haničky

TOPlist