Hledat
Filters

Kynutí šneci s pudinkem, malinami a cukrovou polevou

Potřebné přísady:

Těsto

  • 250ml mléko -(vlažné)
  • 70g cukr
  • 25g droždí
  • 8-10 kapek valikového aroma
  • 2-3 ks žloutek - (podle velikosti)
  • kůra z celého citronu
  • lžička soli
  • 25g máslo
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 370g manitoba -(mouka typu 00)
  • 150g polohrubá mouka

Náplň

  • 1 ks pudink vanilkový
  • 450ml mléko
  • maliny - ( použila jsem mražené)

Poleva

  • 4 polévkové lžíce cukr moučka
  • trocha mléka
Postup přípravy:

Těsto

  1. Smícháme mléko, cukr a droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. Potom smícháme a prosijeme mouky, přidáme kůru z citronu, vanilkovou esenci, žloutky, máslo, olej a vzešlý kvásek.
  2. Dáme do robota a necháme míchat 10-15 minut. Necháme kynout, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
  3. Trvá to podle okolo 1,5-2 hodiny.

Náplň

  1. Smícháme mléko, pudinkový prášek a dvě lžíce cukru, uvaříme. Na hladinu uvařeného pudinku dáme fólii, aby nám nevznikl škraloup a necháme vychladnout.
  2. Vykynuté těsto vyválíme a potreme vychladnutým pudinkem, posypeme malinami. Stočíme jako závin a nakrájíme na široké kusy.
  3. Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme kynout 10-15 minutek. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Šneky potreme rozkvedlaným vejcem a pečeme dozlatova. Trvá to zhruba 25-30 minut. Pozor každý pečte podle své trouby je to různé.

Dokončení

  1. Upečené vyndáme a necháme vychladnout.
  2. Smícháme cukr moučka s malou troškou mléka a promícháme. Hotové šneky polevou polijeme.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist