Hledat
Filters

Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Potřebné přísady:
  • 3 hrnky mouky - poměr jsem dala jeden hladká a dva chlebová - ( zkoušeno také z hladké a je dobrý)
  • 1 lžička sušené droždí - ( zkoušeno i s čerstvým - čtvrtka a také ok)
  • 1,5 lžičky soli
  • lžička octa
  • semínka dle chuti, nebo česnek, sušené rajčata, bazalka atd.
  • 1,5 hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Vše smícháme v míse dohromady a přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Buď připravíte večer a nebo ráno před odchodem do práce. Zabere to pár minutek. Nechám kynout 8-12 hodin. Já nechávám přes noc.
  2. Po vykynutí dáme na vám a rozválíme nebo stěrkou roztaháme na placku širokou asi 1,5 cm. Necháme 30 min kynout a pak překládáme. Odzhora dolu, odspodu nahoru a zleva doprava a pak zprava doleva. Máme bochan uplácám okolo a opět nechám 30 min kynout. Mezitím si nahřejeme troubu a do ní dáme i nádobu ve které budeme péct. Já peču ve skleněné.
  3. Nevymazáváme nic jen nahřejeme. Bochan namatlám vodou s rozpuštěnou solí a pomažu - event posypu semínky podle chuti . Po 30 min vezmeme bochan a dáme do nádoby a pečeme pod poklicí a nebo pokud nemáme přikryjeme alobalem. Pečeme na 230 stupňů 30 minut pak odklopíme nebo sundáme alobal a peču dalších +5 min dokud chleba nezezlátne na požadovaný vzhled.
  4. Hotovo - dáme na mřížku zchladnout je to důležité, aby se nám nezapařil.
  5. Skladovat v zabalené utěrce - jinak Vám ztvrdne.
  6. Je to obyčejný chléb a na kváskový nemá, ale k tomu jsem se stále nějak nedokopala.
  7. Recept mám od jedné paní z netu a trošku jsem to poupravila a zkrátila popis.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist