Hledat

Kynutý rebarborový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 50g másla
  • 300g hladké mouky
  • 60g cukru
  • 1/2 droždí
  • 100ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl

Náplň:

  • rebarbora (já měla 1 tlustý pruh a asi 4 tenké a vyšlo to akorát na celý velký plech)
  • 250g tvarohu
  • 1 vejce
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukr

Drobenka:

  • 50 g  másla
  • 80g polohrubé mouky
  • 60g cukru
  • 1 vanilkový cukr
Postup přípravy:
  1. Do lehce ohřátého mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. Zbylé suroviny na těsto dáme do mísy (máslo musí být povolené), přidáme kvásek a zpracujeme v těsto, dáme kynout asi na hodinu.
  2. Rozválíme na plech (na spod dávám pečící papír), necháme chvíli vykynout. Připrávíme si tvarohou směs (jen spojíme vše dohromady), rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Těsto potřeme tvarohovou náplní, poklademe rebarborou a sypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut dokud nezhnědnou okraje.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Obrázek Koláče z jemného máslového těsta

Koláče z jemného máslového těsta

Obrázek Buchta s ananasem

Buchta s ananasem

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Osviežujúci zákusok Tang

Osviežujúci zákusok Tang

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Nadýchaný perník

Nadýchaný perník

Obrázek Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Obrázek Čtyři patra nebe - dort

Čtyři patra nebe - dort

Obrázek Tiramisú by Romča

Tiramisú by Romča

Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

Obrázek Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

TOPlist