Hledat
Filters

Kynutý rebarborový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 50g másla
  • 300g hladké mouky
  • 60g cukru
  • 1/2 droždí
  • 100ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl

Náplň:

  • rebarbora (já měla 1 tlustý pruh a asi 4 tenké a vyšlo to akorát na celý velký plech)
  • 250g tvarohu
  • 1 vejce
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukr

Drobenka:

  • 50 g  másla
  • 80g polohrubé mouky
  • 60g cukru
  • 1 vanilkový cukr
Postup přípravy:
  1. Do lehce ohřátého mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. Zbylé suroviny na těsto dáme do mísy (máslo musí být povolené), přidáme kvásek a zpracujeme v těsto, dáme kynout asi na hodinu.
  2. Rozválíme na plech (na spod dávám pečící papír), necháme chvíli vykynout. Připrávíme si tvarohou směs (jen spojíme vše dohromady), rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Těsto potřeme tvarohovou náplní, poklademe rebarborou a sypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut dokud nezhnědnou okraje.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist