Hledat

Legionářské řezy

Potřebné přísady:

NA KŘEHKÉ TĚSTO:

  • 120g moučkového cukru
  • 400g polohrubé mouky
  • 4 žloutky
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1 Hera-250g

SNÍH:

  • 100g krupicového cukru
  • 4 bílky
  • asi 15-17dkg mletých vlašských ořechů
  • rybízový nebo jiný pikantní džem- např.linecký
Postup přípravy:
  1. Ze změklé hery, žloutků, cukru, mouky a prdopeče vypracujeme rukou vláčné křehké těsto. Zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout.
  2. Pak vyválíme na menším plechu, já přímo na pečícím papíře a potřeme džemem. Z bílků začneme šlehat sníh, až je trochu tuhý, postupně přisypáváme cukr a vyšleháme sníh dotuha- až dělá"špičky".
  3. Pak vařečkou opatrně vmícháme mleté ořechy, hmotu naneseme na džem, uhladíme, komu jde špatně namáčí si stěrku do skleničky s teplou vodou. Dáme péct na asi 170-180 stupňů do trouby. Pekla jsem asi 30 minut.
  4. Dobrou chuť!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Obrázek Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Obrázek Švestková bublanina s mákem

Švestková bublanina s mákem

Obrázek Banánové Cupcakes

Banánové Cupcakes

Obrázek Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Obrázek Koláč s tvarohem a broskvemi

Koláč s tvarohem a broskvemi

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Babiččin makový štrůdl

Babiččin makový štrůdl

Obrázek Mini bábovky z piškotového těsta

Mini bábovky z piškotového těsta

Obrázek Dvoubarevná tvarohová buchta

Dvoubarevná tvarohová buchta

Obrázek Makový koláč

Makový koláč

TOPlist