Hledat

Listové těsto

Potřebné přísady:

I.

  • 250g hladké mouky
  • 250g 100% tuku
  • 250ml smetany

II.

  • 300 g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • špetka soli
  • 6 lžic studené vody
  • 1 lžíce octa

III.

  • 350g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 lžíce octa
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. I.
  2. Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Dále s ním pracujeme jako s koupeným.
  3. II.+III.
  4. Smísit ingredience dohromady až je těsto hladké. Nejlepší je den předem, vypracovat těsto a nechat odpočinout nejméně 12 hodin v chladu,  nadruhý den vyválet .. rozřezat na 4 pásy a ty poskládat na sebe .. pak rozválet a podle potřeby použít.
  5. Poznámka:
  6. těsto I. -  dělám už léta… je chutí i vzhledem asi nejvíc podobné kupovanému… chutné, dobře listuje
  7. těsto II. - dobré, křupavé… ale nelistuje… chuťově mastnější
  8. těsto III. - dobré, listuje jen trochu, chuťově taky mastnější
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Krémová horká čokoláda

Krémová horká čokoláda

Obrázek Zázračný citrón

Zázračný citrón

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Obrázek Tipy našich babiček

Tipy našich babiček

Obrázek Coleslaw

Coleslaw

Obrázek Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolicové špalíčky z trouby

Obrázek Domácí kuřecí teriyaki

Domácí kuřecí teriyaki

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

TOPlist