Hledat

Listové těsto

Potřebné přísady:

I.

  • 250g hladké mouky
  • 250g 100% tuku
  • 250ml smetany

II.

  • 300 g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • špetka soli
  • 6 lžic studené vody
  • 1 lžíce octa

III.

  • 350g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 lžíce octa
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. I.
  2. Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Dále s ním pracujeme jako s koupeným.
  3. II.+III.
  4. Smísit ingredience dohromady až je těsto hladké. Nejlepší je den předem, vypracovat těsto a nechat odpočinout nejméně 12 hodin v chladu,  nadruhý den vyválet .. rozřezat na 4 pásy a ty poskládat na sebe .. pak rozválet a podle potřeby použít.
  5. Poznámka:
  6. těsto I. -  dělám už léta… je chutí i vzhledem asi nejvíc podobné kupovanému… chutné, dobře listuje
  7. těsto II. - dobré, křupavé… ale nelistuje… chuťově mastnější
  8. těsto III. - dobré, listuje jen trochu, chuťově taky mastnější
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zázračný citrón

Zázračný citrón

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek DIY Levandulová koupelová sůl

DIY Levandulová koupelová sůl

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Vážení surovin bez váhy

Vážení surovin bez váhy

Obrázek Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Obrázek Vaječný dort

Vaječný dort

Obrázek Americké lívance bez kynutí

Americké lívance bez kynutí

Obrázek Fialkový med

Fialkový med

Obrázek Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Pomazánka s dýní Hokkaido

Pomazánka s dýní Hokkaido

TOPlist