Hledat

Listové těsto

Potřebné přísady:

I.

  • 250g hladké mouky
  • 250g 100% tuku
  • 250ml smetany

II.

  • 300 g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • špetka soli
  • 6 lžic studené vody
  • 1 lžíce octa

III.

  • 350g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 lžíce octa
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. I.
  2. Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Dále s ním pracujeme jako s koupeným.
  3. II.+III.
  4. Smísit ingredience dohromady až je těsto hladké. Nejlepší je den předem, vypracovat těsto a nechat odpočinout nejméně 12 hodin v chladu,  nadruhý den vyválet .. rozřezat na 4 pásy a ty poskládat na sebe .. pak rozválet a podle potřeby použít.
  5. Poznámka:
  6. těsto I. -  dělám už léta… je chutí i vzhledem asi nejvíc podobné kupovanému… chutné, dobře listuje
  7. těsto II. - dobré, křupavé… ale nelistuje… chuťově mastnější
  8. těsto III. - dobré, listuje jen trochu, chuťově taky mastnější
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pétin cuketový nákyp

Pétin cuketový nákyp

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Vánoční dýňová marmeláda

Vánoční dýňová marmeláda

Obrázek Horúca biela čokoláda

Horúca biela čokoláda

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek GHÍ

GHÍ

Obrázek Pórkový koláč od Markétky

Pórkový koláč od Markétky

Obrázek Zázračný citrón

Zázračný citrón

Obrázek Ovesné banánové palačinky

Ovesné banánové palačinky

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

TOPlist