Hledat

Lokše by Romča

Potřebné přísady:

Těsto

  • 1200g brambor
  • 390g hladká mouka

Náplň

  • cukr moučka
  • mletý mák
  • Na potření rozpuštěné máslo
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme hladkou mouku a rukama vypracujeme těsto. Přendáme na pomoučněný vál, vyválíme hada a ukrajujeme kusy ze krerých válečkem vyválíme placky.
  2. Pečeme na tálu nebo palačinkovač, suché pánvi a po upečení dáváme na talíř a ihned potíráme rozpuštěným máslem.
  3. Nakonec pocukrujeme a posypeme mákem, zakápneme rozpuštěným máslem a stočíme jako palačinky.
  4. Tip- kdo chce muže podávat na dlani se zelím a škvarky například.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Obrázek Lasagne

Lasagne

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Gyrosové řízečky

Gyrosové řízečky

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Knedlíky s překvapením

Knedlíky s překvapením

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Obrázek Rohlíková pizza

Rohlíková pizza

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

TOPlist