Hledat

Lokše by Romča

Potřebné přísady:

Těsto

  • 1200g brambor
  • 390g hladká mouka

Náplň

  • cukr moučka
  • mletý mák
  • Na potření rozpuštěné máslo
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme hladkou mouku a rukama vypracujeme těsto. Přendáme na pomoučněný vál, vyválíme hada a ukrajujeme kusy ze krerých válečkem vyválíme placky.
  2. Pečeme na tálu nebo palačinkovač, suché pánvi a po upečení dáváme na talíř a ihned potíráme rozpuštěným máslem.
  3. Nakonec pocukrujeme a posypeme mákem, zakápneme rozpuštěným máslem a stočíme jako palačinky.
  4. Tip- kdo chce muže podávat na dlani se zelím a škvarky například.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Rohlíková pizza

Rohlíková pizza

Obrázek Ovocné tvarohové knedlíky

Ovocné tvarohové knedlíky

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Slaný závin podle Petry

Slaný závin podle Petry

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Králík na hořčici

Králík na hořčici

Obrázek Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Houbové placky

Houbové placky

TOPlist