Hledat

Luxusní slané minirohlíčky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 275 ml mléka
  • 150 ml oleje
  • 500 g hladké mouky
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • 30 g droždí

Náplň:

  • šunkový salám
  • trvanlivý salám
  • strouhaný sýr
Postup přípravy:
  1. Těsto připravíme v domácí pekárně nebo vymícháme ručně.
  2. V pekárně: Do pekárny nalijeme vlažné mléko a olej, nasypeme prosátou mouku, do jednoho rohu vsypeme sůl, na opačném konci v mouce vyhloubíme malý důlek, do kterého nasypeme cukr a na něj rozdrobíme droždí. Zapneme program TĚSTO.
  3. Ručně: Do hrníčku nalijeme trochu vlažného mléka, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, olej, zbývající mléko a kvásek, vymícháme hladké nelepivé těsto, mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílů, z každého uděláme bochánek, který rozválíme a rozkrájíme na 8 dílků. Na každý dílek položíme přeložené kolečko šunkového salámu, na něj trvanlivý salám, posypeme sýrem, přehneme okraje těsta a celý dílek smotáme směrem ke špici.
  5. Vznikne 40 minirohlíčků, které uložíme na dva plechy s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Potřeme rozšlehaným žloutkem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme dozlatova. Lze plnit různými náplněmi.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Rohlíčky s ořechy

Rohlíčky s ořechy

Obrázek Burgrové houstičky s přidáním  Lievito Madre

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

TOPlist