Hledat

Makovec - rychlý a vynikající

Potřebné přísady:
  • 30 dkg mletého máku ( nejlépe mletý a ochucený mák - na váhu )
  • 25 dkg hrubé mouky
  • skořice
  • 5 dkg cukru ( v případě již ochuceného máku, pokud budete mít mletý mák neochucený, dejte 15 dkg cukru )
  • špetička soli
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • mléko dle potřeby - cca 1/2 L

POLEVA

  • cukr moučka
  • 2 lžíce horké vody
  • šťáva z 1 citrónu
Postup přípravy:
  1. Mák, mouku, cukr, skořici, PDP a sůl smícháme a přidáme žloutky a mléko. Promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků. Vložíme do předem vyhřáté trouby ( já peču na 200°C ) - necháme péct jen tak dlouho, aby se na makovci neutvořily hnědé skvrnky - byl by pak vysušený, takhle bude krásně vláčný a rozplývá se na jazyku. Peče se pouze 10 minut - 1/4 hodinky….
  2. Na upečený makovec rozetřeme citrónovou polevu a necháme zatuhnout….
  3. U nás plech vydrží tak 20 minutek a je fuč….
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Narozeninový koláč bez mouky

Narozeninový koláč bez mouky

Obrázek Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Obrázek Švýcarky a kringel v jednom

Švýcarky a kringel v jednom

Obrázek Kakaová roláda

Kakaová roláda

Obrázek Ořechové kynuté rohlíčky - Nahořánky

Ořechové kynuté rohlíčky - Nahořánky

Obrázek Petřiny kynuté buchty

Petřiny kynuté buchty

Obrázek Narozeninový mrkvový dort

Narozeninový mrkvový dort

Obrázek Tříbarevný koláč

Tříbarevný koláč

Obrázek Moravské koláčky

Moravské koláčky

Obrázek Jablečné řezy

Jablečné řezy

Obrázek Francúzske medové rezy

Francúzske medové rezy

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

TOPlist