Hledat

Makovec - rychlý a vynikající

Potřebné přísady:
  • 30 dkg mletého máku ( nejlépe mletý a ochucený mák - na váhu )
  • 25 dkg hrubé mouky
  • skořice
  • 5 dkg cukru ( v případě již ochuceného máku, pokud budete mít mletý mák neochucený, dejte 15 dkg cukru )
  • špetička soli
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • mléko dle potřeby - cca 1/2 L

POLEVA

  • cukr moučka
  • 2 lžíce horké vody
  • šťáva z 1 citrónu
Postup přípravy:
  1. Mák, mouku, cukr, skořici, PDP a sůl smícháme a přidáme žloutky a mléko. Promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků. Vložíme do předem vyhřáté trouby ( já peču na 200°C ) - necháme péct jen tak dlouho, aby se na makovci neutvořily hnědé skvrnky - byl by pak vysušený, takhle bude krásně vláčný a rozplývá se na jazyku. Peče se pouze 10 minut - 1/4 hodinky….
  2. Na upečený makovec rozetřeme citrónovou polevu a necháme zatuhnout….
  3. U nás plech vydrží tak 20 minutek a je fuč….
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

Obrázek Rychlé řezy

Rychlé řezy

Obrázek Zitiny borůvkové rezy - neskutočne dobré

Zitiny borůvkové rezy - neskutočne dobré

Obrázek Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Obrázek Čokoládovo-čerešňové rezy

Čokoládovo-čerešňové rezy

Obrázek Recept - Limonádové řezy

Recept - Limonádové řezy

Obrázek Batátový čoko dort

Batátový čoko dort

Obrázek Podzimní koláček zdravě

Podzimní koláček zdravě

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Bezé roláda

Bezé roláda

Obrázek Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Obrázek Obrácený koláč s ananasem a višněmi

Obrácený koláč s ananasem a višněmi

TOPlist