Hledat

Máslový toustový chléb by Romča

Potřebné přísady:
  • 750g hladká mouka
  • 450ml vlažná voda
  • 50g rozpuštěné máslo
  • 1ks droždí v sáčku nebo 30g čerstvé
  • 10-15g sůl
Postup přípravy:
  1. Na dno pekárny nalijeme vodu, přidáme sušené droždí -(pokud máme droždí čerstvé - rozdrobíme droždí do vlažné vody a necháme nejdřív vzejít kvásek)
  2. Přidáme mouku, sůl a rozpuštěné máslo a už vše necháme na pekárně. Já peču na program expres - váha 1250g a volbu Kůrka už každý jak má rád.
  3. Pokud nemáte pekárnu, uděláme si kvásek a to tak, že do vlažné vody rozdrobíme droždí a promícháme. Počkám až kvásek vzejde, mezitím si promícháme mouku se solí a máslo necháme změknout a přidáme so mísy k mouce. Vlijeme vzešlý kvásek a vařečkou nebo v robotu vypracujeme hladké těsto a dáme kynout. těsto zdvojnásobí svůj objem. Formu na chlebíček vymažeme máslem nebo olejem.
  4. Pečeme na 170 stupňů - já mám horkovzdusnoj troubu a zhruba tak 35 minut, ale každý podle své trouby. Každá trouba peče jinak.
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

TOPlist