Hledat

Máslový toustový chléb by Romča

Potřebné přísady:
  • 750g hladká mouka
  • 450ml vlažná voda
  • 50g rozpuštěné máslo
  • 1ks droždí v sáčku nebo 30g čerstvé
  • 10-15g sůl
Postup přípravy:
  1. Na dno pekárny nalijeme vodu, přidáme sušené droždí -(pokud máme droždí čerstvé - rozdrobíme droždí do vlažné vody a necháme nejdřív vzejít kvásek)
  2. Přidáme mouku, sůl a rozpuštěné máslo a už vše necháme na pekárně. Já peču na program expres - váha 1250g a volbu Kůrka už každý jak má rád.
  3. Pokud nemáte pekárnu, uděláme si kvásek a to tak, že do vlažné vody rozdrobíme droždí a promícháme. Počkám až kvásek vzejde, mezitím si promícháme mouku se solí a máslo necháme změknout a přidáme so mísy k mouce. Vlijeme vzešlý kvásek a vařečkou nebo v robotu vypracujeme hladké těsto a dáme kynout. těsto zdvojnásobí svůj objem. Formu na chlebíček vymažeme máslem nebo olejem.
  4. Pečeme na 170 stupňů - já mám horkovzdusnoj troubu a zhruba tak 35 minut, ale každý podle své trouby. Každá trouba peče jinak.
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Banketky od Cinie

Banketky od Cinie

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

TOPlist