Hledat

Máslový toustový chléb by Romča

Potřebné přísady:
  • 750g hladká mouka
  • 450ml vlažná voda
  • 50g rozpuštěné máslo
  • 1ks droždí v sáčku nebo 30g čerstvé
  • 10-15g sůl
Postup přípravy:
  1. Na dno pekárny nalijeme vodu, přidáme sušené droždí -(pokud máme droždí čerstvé - rozdrobíme droždí do vlažné vody a necháme nejdřív vzejít kvásek)
  2. Přidáme mouku, sůl a rozpuštěné máslo a už vše necháme na pekárně. Já peču na program expres - váha 1250g a volbu Kůrka už každý jak má rád.
  3. Pokud nemáte pekárnu, uděláme si kvásek a to tak, že do vlažné vody rozdrobíme droždí a promícháme. Počkám až kvásek vzejde, mezitím si promícháme mouku se solí a máslo necháme změknout a přidáme so mísy k mouce. Vlijeme vzešlý kvásek a vařečkou nebo v robotu vypracujeme hladké těsto a dáme kynout. těsto zdvojnásobí svůj objem. Formu na chlebíček vymažeme máslem nebo olejem.
  4. Pečeme na 170 stupňů - já mám horkovzdusnoj troubu a zhruba tak 35 minut, ale každý podle své trouby. Každá trouba peče jinak.
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Obrázek Křečové žíly podle Hanky

Křečové žíly podle Hanky

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

TOPlist