Hledat
Filters

Masové klobásničky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 500g hladké mouky
  • 250ml vlažné mléko
  • 150g sádla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 42g sušené kvasnice
  • 2 žloutky

Masová náplň

  • 500g mleté vepřové maso/je lepší trošku tukovejsi/bůček a plec
  • 1 lžíce hořčice
  • 5 stroužků česneku prolisovaného
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička vegety
  • majoránka, pepř, kmín
  • 2 lžíce strouhanky
Postup přípravy:
  1. Dovolte, abych se s vámi dnes podělila o recept na maličké bochánky z kynutého tukového těsta, které jsou plněné mletým vepřovým masem. Jsou vítané při každé rodinné oslavě, nebo jen při různých příležitostech, posezením s kamarády.
  2. Uhněteme vláčné těsto, které dáme na hodinu kynout.
  3. Vypracujeme náplň.
  4. Po vykynutí těsta uděláme bochánky z těsta, ty pěkně naplníme masovou nádivkou, necháme na plechu vyloženém papírem 15 minut odpočinout, potřeme šlehaným vajíčkem a v předehřáté troubě pečeme na 200 stupňů do krásné růžova, podle velikosti bochánku.
  5. Přejeme dobrou chuť
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist