Hledat

Mazance podle paní Jany

Potřebné přísady:
  • 300g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250-300ml teplého mléka
  • čtvrt malé lžičky soli
  • 150g cukru krystal
  • 80g měkkého másla
  • 3 žloutky
  • 2/3 kostky droždí
  • vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • rozinky
  • mandlové lupínky
Postup přípravy:
  1. 300g hladké a 300g polohrubé mouky, 250-300 ml teplého mléka, čtvrt malé lžičky soli, 150g cukru krystal, 80g měkkého másla, 3 žloutky, 2/3 kostky droždí, vanilkový cukr, citronová kůra, rozinky, mandlové lupínky.
  2. Z dvou lžic mouky, droždí a části teplého mléka si udělám omládek. V mouce v menší mísce udělám důlek, naliji do něj teplé mléko a rozdrobím droždí. Lžičkou pak rozmíchám s trochou okolní mouky na kašičku a nechám vzejít. Poté vliji omládek do zbytku surovin kromě másla a rozinek a vyhnětu jemné, nelepivé těsto.
  3. Nakonec přimíchám rozinky a měkké máslo. Těsto nechám ještě tak minutku hnětat. Hodinku těsto kyne, pak rozdělím na dva bochánky a znovu nechám tak 40 minut kynout. Pomažu žloutkem s mlékem, posypu lupínky a naříznu křížem. Peču na 175 do zlatova.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

Obrázek Křečové žíly podle Hanky

Křečové žíly podle Hanky

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

TOPlist