Hledat

Mazance podle paní Jany

Potřebné přísady:
  • 300g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250-300ml teplého mléka
  • čtvrt malé lžičky soli
  • 150g cukru krystal
  • 80g měkkého másla
  • 3 žloutky
  • 2/3 kostky droždí
  • vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • rozinky
  • mandlové lupínky
Postup přípravy:
  1. 300g hladké a 300g polohrubé mouky, 250-300 ml teplého mléka, čtvrt malé lžičky soli, 150g cukru krystal, 80g měkkého másla, 3 žloutky, 2/3 kostky droždí, vanilkový cukr, citronová kůra, rozinky, mandlové lupínky.
  2. Z dvou lžic mouky, droždí a části teplého mléka si udělám omládek. V mouce v menší mísce udělám důlek, naliji do něj teplé mléko a rozdrobím droždí. Lžičkou pak rozmíchám s trochou okolní mouky na kašičku a nechám vzejít. Poté vliji omládek do zbytku surovin kromě másla a rozinek a vyhnětu jemné, nelepivé těsto.
  3. Nakonec přimíchám rozinky a měkké máslo. Těsto nechám ještě tak minutku hnětat. Hodinku těsto kyne, pak rozdělím na dva bochánky a znovu nechám tak 40 minut kynout. Pomažu žloutkem s mlékem, posypu lupínky a naříznu křížem. Peču na 175 do zlatova.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Recept - Domácí veka

Recept - Domácí veka

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

TOPlist