Hledat

Mazanec podle Věrky

Potřebné přísady:
  • 600g hladké mouky
  • 140g cukru
  • 1/4 l mléka
  • 2 vejce 1 z toho na potření
  • 120g másla nebo Hery
  • lžička soli
  • citronová kůra
  • rozinky
  • mandle
  • 20g droždí
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme z uvedených surovin hladké těsto buď ručně a nebo v domácí pekárně a necháme na teplém místě vykynout.
  2. Po vykynutí uděláme bochánek nebo zapleteme jak kdo je zvyklý dáme na plech a necháme opět kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Pečeme cca 20 min na 180 stupňů a pak cca 25 min na 120 stupňů. Ale každý pečte podle své trouby. Pokud by vám hodně hnědl přikryjte alobalem aby se vám nespálil.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Veka

Veka

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

TOPlist