Hledat

Mazanec podle Věrky

Potřebné přísady:
  • 600g hladké mouky
  • 140g cukru
  • 1/4 l mléka
  • 2 vejce 1 z toho na potření
  • 120g másla nebo Hery
  • lžička soli
  • citronová kůra
  • rozinky
  • mandle
  • 20g droždí
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme z uvedených surovin hladké těsto buď ručně a nebo v domácí pekárně a necháme na teplém místě vykynout.
  2. Po vykynutí uděláme bochánek nebo zapleteme jak kdo je zvyklý dáme na plech a necháme opět kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Pečeme cca 20 min na 180 stupňů a pak cca 25 min na 120 stupňů. Ale každý pečte podle své trouby. Pokud by vám hodně hnědl přikryjte alobalem aby se vám nespálil.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Veka

Veka

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

TOPlist