Hledat

Metrovka - jednoduchá buchta a krásná

Potřebné přísady:
  • 5 vajec
  • 30 dkg moučkového cukru
  • 40 dkg pol. mouky
  • cca 2 dcl mléka
  • 18 dkg hery
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao

Krém:

  • 1/2 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1a 1/4 másla
  • cukr moučka dle chuti
  • rum nebo tresť
  • kakao
Postup přípravy:
  1. Heru utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky, přidáme vlahé mléko, mouku s kypř. práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem. Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných srnčích hřbetů ( já jen pořádně vymazávám herou) a upečeme. Ještě vlahé vyklopíme na pečící papír pomazaný máslem. Necháme vychladnout a pak ostrým nožem rozkrájíme na plátky a slepujeme krémem střídavě tmavý a světlý viz foto. Pak krémem potřem i vršek a můžeme polít čokoládou nebo zdobit jak je libo.
  2. Krém klasika - utřeme máslo a postupně přimícháváme vychladlý uvařený puding, aby nebyly hrudky protlačím puding přes sítko, cukr dávám dle chuti. Do větší části krému přidám kakao, protože tím potírám i vršek. Hotové krájíme na šikmé řezy!!! Nevím proč se to jmenuje metrovka, dneska jsem to pro zvědavost změřila a měří 65 cm, ale i tak je toho dost.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Nanuková torta

Nanuková torta

Obrázek Makový koláč s drobenkou z tvarohového těsta

Makový koláč s drobenkou z tvarohového těsta

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Jemná máslová bábovka

Jemná máslová bábovka

Obrázek Makový koláč

Makový koláč

Obrázek Sacher

Sacher

Obrázek Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Obrázek Jogurtovka tygrovaná

Jogurtovka tygrovaná

Obrázek Valentýnský řez

Valentýnský řez

Obrázek Ostružinové jogurtové řezy

Ostružinové jogurtové řezy

TOPlist