Hledat

Mrkvová polévka se zázvorem

Potřebné přísady:
  • 8 mrkví
  • 1 cibule
  • čerstvý zázvor - cca 4 cm
  • olivový olej
  • zakysaná smetana nebo bílý jogurt
  • polovina limetky
  • vývar zeleninový
Postup přípravy:
  1. Mrkve oloupeme a omyjeme a nakrájíme na větší kolečka. Zázvor oloupeme a také pokrájíme na menší kousky. Do kastrolu dáme olivový olej a rozehřejeme. Na oleji osmahneme cibulku dosklovata a přidáme na kolečka pokrájené mrkve a zázvor a restujeme.
  2. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zhruba 15- 20 minut podle toho jak jsme si nakrájeli velké kolečka mrkve. Doporučuji však mrkvičku krájet na větší kusy, lépe se tak uvolní do polévky vše co potřebujeme a to nejen pro chuť.
  3. Máme uvařeno a teď vezmeme tyčový mixér a vše poctivě rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu podle chuti. Zakysanou smetanu nemusíte přidávat. Kdo nemá rád a nebo je vegan tak nedává. Rozmixovanou směs dáme zpět na vařič a ještě chvilku necháme probublávat na mírném ohni. Nakonec zastříkneme polévku šťávou z poloviny limetky a máme hotovo. Kdo má rád kořeněnější, může přidat koření ještě podle své chuti.
Vegetariánské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Obrázek Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Obrázek Opilá Vdova

Opilá Vdova

Obrázek Zdravé mlsáníčko

Zdravé mlsáníčko

Obrázek Ovesné domácí sušenky

Ovesné domácí sušenky

Obrázek Zeleninový krém vege

Zeleninový krém vege

Obrázek Nátierka a la homár

Nátierka a la homár

Obrázek Pečená zelenina na plechu

Pečená zelenina na plechu

Obrázek Cizrnový guláš s tofu

Cizrnový guláš s tofu

Obrázek Tofu rrizoto s kysaným zelím podle Pedra

Tofu rrizoto s kysaným zelím podle Pedra

Obrázek Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Obrázek Rýžový nákyp se švestkami

Rýžový nákyp se švestkami

TOPlist