Hledat

Mrkvová polévka se zázvorem

Potřebné přísady:
  • 8 mrkví
  • 1 cibule
  • čerstvý zázvor - cca 4 cm
  • olivový olej
  • zakysaná smetana nebo bílý jogurt
  • polovina limetky
  • vývar zeleninový
Postup přípravy:
  1. Mrkve oloupeme a omyjeme a nakrájíme na větší kolečka. Zázvor oloupeme a také pokrájíme na menší kousky. Do kastrolu dáme olivový olej a rozehřejeme. Na oleji osmahneme cibulku dosklovata a přidáme na kolečka pokrájené mrkve a zázvor a restujeme.
  2. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zhruba 15- 20 minut podle toho jak jsme si nakrájeli velké kolečka mrkve. Doporučuji však mrkvičku krájet na větší kusy, lépe se tak uvolní do polévky vše co potřebujeme a to nejen pro chuť.
  3. Máme uvařeno a teď vezmeme tyčový mixér a vše poctivě rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu podle chuti. Zakysanou smetanu nemusíte přidávat. Kdo nemá rád a nebo je vegan tak nedává. Rozmixovanou směs dáme zpět na vařič a ještě chvilku necháme probublávat na mírném ohni. Nakonec zastříkneme polévku šťávou z poloviny limetky a máme hotovo. Kdo má rád kořeněnější, může přidat koření ještě podle své chuti.

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gluten free hrachoburgry

Gluten free hrachoburgry

1.5 2
Obrázek Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

2 1
Obrázek Zapečené brambory s kozím sýrem

Zapečené brambory s kozím sýrem

4 2
Obrázek Směs alá De Li

Směs alá De Li

-1 0
Obrázek Žampiónový krém by Romča

Žampiónový krém by Romča

4 3
Obrázek Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

5 2
Obrázek Dýňová čína

Dýňová čína

4.5 2
Obrázek Domácí kokosové mléko - jak na to

Domácí kokosové mléko - jak na to

4.29 7
Obrázek Bazalka a pár informací o této bylině

Bazalka a pár informací o této bylině

4.33 3
Obrázek Levandulové sušenky

Levandulové sušenky

3.33 6
Obrázek Ovesné domácí sušenky

Ovesné domácí sušenky

5 1
Obrázek Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

4 2
TOPlist