Hledat

Nadýchané lívance od Markétky

Potřebné přísady:

Dávka je na cca 10 kusů

  • 150g polohrubá mouka
  • 200ml mléka
  • 25g cukr
  • 2 menší vejce
  • menší polovina droždí
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Mléko přihřejeme, přidáme cukr a droždí - promícháme. Necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí, přidáme vejce a kvásek. Dobře promícháme a necháme vykynout zhruba necelou hodinku. Těsto by mělo zhruba zdvojnásobit svůj objem. Pečeme v lívanečníku vymazáným máslem. Před pečenim každého lívance potřeme místo mašlovačkou s rozpuštěným máslem. Pečeme do zlatova z obou stran. Po upečení posypeme dle chuti cukrem se skořicí přidáme zakysanou smetanu a čerstvé ovoce pošle chuti jak kdo má rád.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Obrázek Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek Bulky s medvědím česnekem

Bulky s medvědím česnekem

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Slaný karamel

Slaný karamel

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

TOPlist