Hledat

Nadýchané lívance od Markétky

Potřebné přísady:

Dávka je na cca 10 kusů

  • 150g polohrubá mouka
  • 200ml mléka
  • 25g cukr
  • 2 menší vejce
  • menší polovina droždí
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Mléko přihřejeme, přidáme cukr a droždí - promícháme. Necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí, přidáme vejce a kvásek. Dobře promícháme a necháme vykynout zhruba necelou hodinku. Těsto by mělo zhruba zdvojnásobit svůj objem. Pečeme v lívanečníku vymazáným máslem. Před pečenim každého lívance potřeme místo mašlovačkou s rozpuštěným máslem. Pečeme do zlatova z obou stran. Po upečení posypeme dle chuti cukrem se skořicí přidáme zakysanou smetanu a čerstvé ovoce pošle chuti jak kdo má rád.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Obrázek Burek se sýrem by Romča

Burek se sýrem by Romča

Obrázek Sušenky pro pejsky - domácí

Sušenky pro pejsky - domácí

Obrázek Tipy našich babiček

Tipy našich babiček

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Obrázek Americké lívance bez kynutí

Americké lívance bez kynutí

Obrázek Domácí smetánek

Domácí smetánek

Obrázek Sirup z bezových květů

Sirup z bezových květů

Obrázek Domácí nanuky ala míša

Domácí nanuky ala míša

Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Obrázek Zkouška vztahu po hanácku

Zkouška vztahu po hanácku

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

TOPlist