Hledat

Nejlepší buchty podle Markétky

Potřebné přísady:

Kvásek

  • 1ks droždí
  • 300ml mléka
  • 1 lžíce cukru

Těsto

  • 700g hladká mouka
  • 100g cukr moučka
  • 2ks vejce
  • 200g rozpuštěné máslo
  • špetka soli
  • citronová kůra
Postup přípravy:
  1. Kvásek
  2. Mléko lehce ohřejeme, nadrobíme do něj droždí a přidáme lžičku cukru. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím si dáme suroviny na těsto do mísy nebo do robota, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout. Nakynuté těsto opět přepracujeme s necháme znovu kynout. Z takto nakynutého těsta vylélime placku, kterou si rozdělíme na čtverce, které plníme náplní podle chuti. Naplněné buchty klademe do vymaštěného pekáčku vedle sebe a každou buchtu potřeme po stranách i shora rozpuštěným máslem. Takto připravené buchty necháme ještě 30 minut nakynout a potom pečeme na 170 stupňů do zlatova. Před dopečenim ještě v troubě potřeme rozpuštěným máslem. Vyndáme, necháme v pekáčku vychladit a cukrujeme cukrem moučka.
  3. Markéta Danková
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Obrázek Beránek z kynutého těsta

Beránek z kynutého těsta

Obrázek Vynikající Chotinské řezy

Vynikající Chotinské řezy

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Kinder bueno

Kinder bueno

Obrázek Piškotový dortík

Piškotový dortík

Obrázek Koláč s tvarohem a broskvemi

Koláč s tvarohem a broskvemi

Obrázek Eskymo řezy

Eskymo řezy

Obrázek Máslové koláče ze špaldové mouky

Máslové koláče ze špaldové mouky

Obrázek Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Obrázek Mirkova buchta

Mirkova buchta

Obrázek Sypké tvarohové řezy

Sypké tvarohové řezy

TOPlist