Hledat

Nejlepší buchty podle Markétky

Potřebné přísady:

Kvásek

  • 1ks droždí
  • 300ml mléka
  • 1 lžíce cukru

Těsto

  • 700g hladká mouka
  • 100g cukr moučka
  • 2ks vejce
  • 200g rozpuštěné máslo
  • špetka soli
  • citronová kůra
Postup přípravy:
  1. Kvásek
  2. Mléko lehce ohřejeme, nadrobíme do něj droždí a přidáme lžičku cukru. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím si dáme suroviny na těsto do mísy nebo do robota, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout. Nakynuté těsto opět přepracujeme s necháme znovu kynout. Z takto nakynutého těsta vylélime placku, kterou si rozdělíme na čtverce, které plníme náplní podle chuti. Naplněné buchty klademe do vymaštěného pekáčku vedle sebe a každou buchtu potřeme po stranách i shora rozpuštěným máslem. Takto připravené buchty necháme ještě 30 minut nakynout a potom pečeme na 170 stupňů do zlatova. Před dopečenim ještě v troubě potřeme rozpuštěným máslem. Vyndáme, necháme v pekáčku vychladit a cukrujeme cukrem moučka.
  3. Markéta Danková
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Řezy Orgasmus na druhou

Řezy Orgasmus na druhou

Obrázek Metrovka - jednoduchá buchta a krásná

Metrovka - jednoduchá buchta a krásná

Obrázek Starkin tvarožník

Starkin tvarožník

Obrázek Jogurtová buchta - rychlovka

Jogurtová buchta - rychlovka

Obrázek Recept - Nugátové řezy

Recept - Nugátové řezy

Obrázek Valašský frgál

Valašský frgál

Obrázek Nanukové řezy

Nanukové řezy

Obrázek Jogurtová buchta

Jogurtová buchta

Obrázek Punčové rezy

Punčové rezy

Obrázek Jahodové řezy Mrož

Jahodové řezy Mrož

Obrázek Sušenky - Krásné ráno

Sušenky - Krásné ráno

Obrázek Recept - Kočičí oči

Recept - Kočičí oči

TOPlist