Hledat

Nepečená kokosová roláda

Potřebné přísady:

Tmavé těsto :

  • 2 1/2 hrnku nastrouhaných piškotů
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce rumu
  • trochu mléka

Náplň na kokosovou hmotu :

  • 3 lžíce másla
  • 4 - 5 lžíce moučkového cukru
  • 3/4 hrnku strouhaného kokosu
Postup přípravy:
  1. Přísady na tmavé těsto smícháme v míse a vypracujeme v těsto. Poté z něj na mikrotenové fólii rozválíme obdélníkový plát, naneseme kokosovou hmotu a pomocí mikrotenovými fólii či alobalu zavineme roládu, které uložíme do chladničky. Ztuhlou roládu před podáváním krájíme na plátky
  2. Piškoty na tmavé těsto smícháme s cukrem, kakaem, nastrouhané piškoty a rumem - přidáme tolik mléka, aby vzniklo tužší hladké těsto… Krém na kokosovou hmotu přípravíme z utřeného tuku s cukrem a smíchaného s kokosem.
  3. Tmavé těsto z něj vyválíme (nejlépe mezi 2 mikrotenovými sáčky) obdélníkový plát… Pak rozválíme kokosovou hmotu (mezi 2 mikroteny) na obdélník.
  4. HHotovou kokosovou hmotu položíme na tmavé těsto a roládu svineme pomocí mikrotenového fólii. Hotovou roládu odstraníme mikrotenový fólie a zabalíme ho do alobalu, která vydrží v chladu, tak asi 2 až tři týdny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dort stracciatella

Dort stracciatella

Obrázek Borůvkový kynutý koláč s tvarohem

Borůvkový kynutý koláč s tvarohem

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Bábovka s vaječným likérem

Bábovka s vaječným likérem

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Kávovo-čokoládové muffiny

Kávovo-čokoládové muffiny

Obrázek Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Obrázek Litý perník

Litý perník

Obrázek Bezé roláda

Bezé roláda

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Obrázek Jahodovo-kokosové nanuky

Jahodovo-kokosové nanuky

TOPlist