Hledat

Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 400−500 g cukrářských piškotů (podle velikosti formy)

Krém:

  • 80 g krupicového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml 33% smetany
  • 14 g želatiny (plátkové),citronová kůra
  • 1 vanilkový lusk

Na ozdobu:

  • kompotované broskve
  • želatina
Postup přípravy:
  1. Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu (středně tuhá). K namočené želatině přilijeme ještě 100 ml teplé vody, všleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou. Poté plníme formu a prokládáme piškoty a nakrájenými broskvemi na plátky. Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne (nemusí být, mně stačilo 30 min), poté ozdobíme kompotovanými broskvemi a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví. Recept je podle Kluků v akci.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Obrázek Bezé roláda

Bezé roláda

Obrázek Buchta hrk

Buchta hrk

Obrázek Zákusek s ořechy

Zákusek s ořechy

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Obrázek Hrušková buchta s jogurtem

Hrušková buchta s jogurtem

Obrázek Recept - Medové kostky v kokosu

Recept - Medové kostky v kokosu

Obrázek Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Obrázek Milka fialový koláč

Milka fialový koláč

Obrázek Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Obrázek Obrácený švédsky koláč

Obrácený švédsky koláč

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

TOPlist