Hledat

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Potřebné přísady:
  • 3-4 jablek
  • skořicový cukr

Na těsto:

  • 300g polohrubé mouky
  • 120g cukru
  • 250ml mléka
  • 100ml oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva

Na krém:

  • 300ml mléka
  • vanilkový pudink
  • 150g másla
  • cukr moučka a rum podle chuti

Dozdobení:

  • Margot
Postup přípravy:
  1. Musím se podělit o další naprosto luxusní recept, který jsem potkala na svých toulkách po internetu. Je jemný, osvěžující a chuť je famózní. A i když se to na první pohled nezdá, tak je hrozně jednoduchý. Dělala jsem již několikrát a vždy byl koláč snězen téměř na posezení
  2. Do koláčové formy dáme vrstvu strouhaných jablek. (Forma se nevymazává. Jen tak se tam dají jablka. Vyklopit to pak jde bez problémů.) Jablka posypeme skořicovým cukrem. Suroviny na těsto smícháme dohromady a nalijeme na jablka. Dáme péct na 170°C asi 30minut. Mezitím uvaříme pudink v mléce a necháme vychladit. Pak k němu přimícháme máslo a ochutíme moučka cukrem a rumem dle chuti. Vychladlý koláč překlopíme tak, že jsou jablka nahoře. Na jablka nalijeme krém a vše posypeme margotkou. Dáme do lednice vychladnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchta po peřinou

Buchta po peřinou

Obrázek Malinové muffiny s drobenkou

Malinové muffiny s drobenkou

Obrázek Jablková krémeška

Jablková krémeška

Obrázek Medový koláč s jablky

Medový koláč s jablky

Obrázek Kokosové kostky

Kokosové kostky

Obrázek Jogurtová buchta

Jogurtová buchta

Obrázek Pudingoš

Pudingoš

Obrázek Citronová babeta

Citronová babeta

Obrázek Tvarohový koláč s broskvemi

Tvarohový koláč s broskvemi

Obrázek Eskymo dezert bez pečení

Eskymo dezert bez pečení

Obrázek Zdravá špaldová buchta

Zdravá špaldová buchta

Obrázek Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Italské jablíčko s tvarohovým krémem

TOPlist