Hledat

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Potřebné přísady:
  • 1kg hladké mouky
  • 3 celá vejce
  • 250 ml oleje
  • 250 ml mléka
  • 250 ml vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky cukru
  • droždí - používám sušené - dala jsem 2 sáčky
Postup přípravy:
  1. Po vykynutí se těsto rozdělí na menší bochánky. Každý bochánek se dál rozdělí na 3 kousky a vyválí se 3 rulky na které je možné položit slaninu, sýr, salám …. prostě to co kdo má ráda …. a začnete splétat houstičku . Houstičky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trubky . Já mám elektrickou a pekla jsem je 35 minut. Ale bohužel každému peče trouba jinak, tak raději nespoléhejte na moji dobu pečení. Těsto je úžasné - krásně se s ním pracuje.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

TOPlist