Hledat

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Potřebné přísady:
  • 1kg hladké mouky
  • 3 celá vejce
  • 250 ml oleje
  • 250 ml mléka
  • 250 ml vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky cukru
  • droždí - používám sušené - dala jsem 2 sáčky
Postup přípravy:
  1. Po vykynutí se těsto rozdělí na menší bochánky. Každý bochánek se dál rozdělí na 3 kousky a vyválí se 3 rulky na které je možné položit slaninu, sýr, salám …. prostě to co kdo má ráda …. a začnete splétat houstičku . Houstičky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trubky . Já mám elektrickou a pekla jsem je 35 minut. Ale bohužel každému peče trouba jinak, tak raději nespoléhejte na moji dobu pečení. Těsto je úžasné - krásně se s ním pracuje.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Kynutý mazanec

Kynutý mazanec

Obrázek Veka

Veka

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

Obrázek Houstičky by Romča

Houstičky by Romča

Obrázek Rohlíčky s ořechy

Rohlíčky s ořechy

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Bochánky

Bochánky

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

TOPlist