Hledat

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 250 g hrubé mouky
  • 5 - 6 vajec krém

Obloha:

  • 5 plátků želatiny
  • 300 g jahod
  • 100 g cukru
  • 250ml smetany
  • 250gcottage sýru nebo tvarohu
Postup přípravy:
  1. 250 ml vody svaříme s máslem a solí. Vsypeme mouku a míchá­me tak dlouho, až nám z těsta vznikne lesklá hrouda, do které po­stupně zamícháme vejce.
  2. Troubu vyhřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček. Na plech nastříkáme 12 kopečků. Pečeme asi 25 min.
  3. Po vyjmutí z trouby větrníky okamžitě vodorovně překrojíme. Větrníky okamžitě po upečení překrojíme nebo přestříhneme.
  4. Na krém dáme do mísy smetanu,kterou ušleháme a pak k ní přidáme tvaroh nebo cottage.Vedle v míse vyšleháme cukr s máslem a opatrně zašleháme do smetany s cottage nebo tvarohem.Pak krém dáme do cukrářského sáčku a naplníme větrníky a pak na krém naukládáme pár jahod a nastříkáme opět krémem,pak přiklopíme druhou částí větrníčku.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Torta z bieleho jogurtu

Torta z bieleho jogurtu

Obrázek Moravské koláče

Moravské koláče

Obrázek Žloutkové řezy s citronovou polevou

Žloutkové řezy s citronovou polevou

Obrázek Maďarské rezy

Maďarské rezy

Obrázek Perník s povidly a ořechy

Perník s povidly a ořechy

Obrázek Křehký bramborový závin s mákem

Křehký bramborový závin s mákem

Obrázek Pudinkový řez se skořicí

Pudinkový řez se skořicí

Obrázek Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Obrázek Makové květinky

Makové květinky

Obrázek Pařížský dort s banány nebo broskví

Pařížský dort s banány nebo broskví

TOPlist