Troubu si předehřejeme na cca 180 stupňů - začneme připravovat těsto. Oba cukry dáme do mísy, přidáme žloutky a utřeme do pěny. Bílky v jiné míse našleháme na sníh. Do mísy kde jsme našlehali cukr se žloutky ořidáme ořechy, mletou kávu zamícháme a opatrně začneme vmíchávat sníh z bílků.
Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a dáme péct na cca 45 minut.
Po upečení korpus vyndáme, necháme lehce vychladnout. Pak vyjmeme a dáme dochkadnout na mřížku.
Náplň:
Zatím co se nám korpus peče, připravíme náplň.
Cukr a máslo opět utřeme do pěny. Mléko dáme do kastrolku a dáme vařit, když mléko začne bublat, přidáme ořechy, zamícháme a dáme bokem chladnout.
Po vychladnutí smícháme s utřeným máslem a dáme odstát.
Krém:
Teď si připravíme krém. Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do hladka.
Mléko dáme do kastrolku, přidáme mouku, důkladně promícháme metličkou a svaříme. Odstavíme a postupně vmícháváme žloutky a neustále mícháme až do úplného vychladnutí. Když je směs vychladlá začneme ji po lžičkách postupně vmíchávat do máslového krému.
Vychladlý korpus rozřízneme a spodní část potřeme náplní. Přiklopíme horním dílem a ze korpus nahoře i ze stran dort potřeme krémem. Dort potřený krémem posypeme, obalíme mletými ořechy.
Vršek dordobíme krémem, který dáme do cukrářského sáčku s obdobnou trubičkou.
Hotovo, dort dáme do krabice a necháme v lednici do druhého dne uležet.