Hledat

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Potřebné přísady:
  • 100g másla
  • 500ml mléka
  • špetka soli
  • 350g hrubé mouky
  • 2ks vejce
  • ovoce podle chuti - jahody, meruňky, švestky

Na podávání:

  • rozpuštěné máslo
  • cukr moučka

Dále podle chuti:

  • tvrdý tvaroh nebo mletý mák
Postup přípravy:
  1. Do většího kastrolu nalijeme 500ml mléka, špetku soli a 100g másla. Opravdu musíte dát máslo, žádné náhražky. Do nádoby bokem si odvážíme 350g hrubé mouky. Mléko s máslem a solí přivedeme k varu a hned jak se bude vařit, vsypeme najednou odváženou hrubou mouku a mícháme. Mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit a to jak na kastrol tak i na vařečku. V momentě kdy už těsto nelepí stáhneme bokem a necháme úplně vychladnout.
  2. Po vychladnutí do těsta rukama vpracujeme 2 vejce. Pokud by bylo těsto řídké přidáme trochu hrubé mouky, většinou to opravdu není potřeba. Těsto máme hotové a tak na válce vyválíme válec a z něj ukrajujeme kousky do kterých vložíme zvolené ovoce s děláme knedlíky.
  3. Uválené knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 6-8 minut. Po chození do vody knedlíky nadzvedneme varečkou, aby se nám nepřilepily ke dnu.
  4. Podáváme s nastrouhaným tvarohem, posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Kdo nechce tvaroh, posype cukrem moučka a přelije máslem. Další varianta je s mletý mákem, smíchaným s cukrem moučka a polít opět rozpuštěným máslem. Tuhle variantu mám nejraději pokud jsou knedlíky plněné švestkami.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Obrázek Lokše by Romča

Lokše by Romča

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Zelňáky

Zelňáky

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Kuřecí mini řízečky

Kuřecí mini řízečky

Obrázek Gyrosové řízečky

Gyrosové řízečky

Obrázek Plněné papriky

Plněné papriky

Obrázek Čevabčiči

Čevabčiči

Obrázek Pražský flamendr (guláš)

Pražský flamendr (guláš)

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

TOPlist