Hledat

Ovocné košíčky

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • 210 g hladké mouky
  • 30 g cukru moučka
  • 100 g tuku
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra

KRÉM:

  • 350 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 2 PL cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 130 g másla
  • 2 PL cukru moučka

Dále:

  • ovoce podle sezóny
  • půl sáčku čirého dortového želé Dr. Oetker
Postup přípravy:
  1. Na vále zpracujeme těsto do válečku, ten nakrájíme na dílky, kterými plníme formičky na minikošíčky. Upečeme na 150°C. Košíčky jdou krásně vyklopit.
  2. Krém: Vyšleháme změklé máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem, přidáváme vychladlý pudink a důkladně prošleháme. Krém zdobícím sáčkem nastříkáme do košíčků, vyjde přesně na tuto dávku 30 košíčků. Necháme částečně ztuhnout, pak ozdobíme ovocem.
  3. 125 ml kompotové šťávy nebo vody uvaříme s polovinou dortového želé a mašlovačkou potíráme ovoce. Necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jednoduché ovocné řezy a moc dobré

Jednoduché ovocné řezy a moc dobré

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Buchta s vločkami

Buchta s vločkami

Obrázek Maďarské rezy

Maďarské rezy

Obrázek Vynikající jahodové řezy

Vynikající jahodové řezy

Obrázek Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Obrázek Recept - Jablečník s pudinkem a jogurtem

Recept - Jablečník s pudinkem a jogurtem

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Obrázek Domácí větrníky

Domácí větrníky

Obrázek Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Obrázek Broskvová hrníčková buchta

Broskvová hrníčková buchta

TOPlist