Hledat

Ovocné košíčky

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • 210 g hladké mouky
  • 30 g cukru moučka
  • 100 g tuku
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra

KRÉM:

  • 350 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 2 PL cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 130 g másla
  • 2 PL cukru moučka

Dále:

  • ovoce podle sezóny
  • půl sáčku čirého dortového želé Dr. Oetker
Postup přípravy:
  1. Na vále zpracujeme těsto do válečku, ten nakrájíme na dílky, kterými plníme formičky na minikošíčky. Upečeme na 150°C. Košíčky jdou krásně vyklopit.
  2. Krém: Vyšleháme změklé máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem, přidáváme vychladlý pudink a důkladně prošleháme. Krém zdobícím sáčkem nastříkáme do košíčků, vyjde přesně na tuto dávku 30 košíčků. Necháme částečně ztuhnout, pak ozdobíme ovocem.
  3. 125 ml kompotové šťávy nebo vody uvaříme s polovinou dortového želé a mašlovačkou potíráme ovoce. Necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Věnečky

Věnečky

Obrázek Jemné jahodové řezy

Jemné jahodové řezy

Obrázek Meruňkové řezy z listového těsta

Meruňkové řezy z listového těsta

Obrázek Ananasový koláč s višněmi

Ananasový koláč s višněmi

Obrázek Maďarské rezy

Maďarské rezy

Obrázek Věnečky pouze ze 3 vajec

Věnečky pouze ze 3 vajec

Obrázek Pařížský dort

Pařížský dort

Obrázek Punčové rezy

Punčové rezy

Obrázek Banánový koláčik

Banánový koláčik

Obrázek Makový orgasmus

Makový orgasmus

Obrázek Valentýnský řez

Valentýnský řez

Obrázek Zdravá špaldová buchta

Zdravá špaldová buchta

TOPlist