Hledat

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 200 ml bílého jogurtu (holandie)
  • 1 vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 120 g hladké mouky nebo špaldové
  • špetka soli
  • vanilková esence nebo semínka z lusku
  • 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
  • 500 g ovoce

Drobenka:

  • 70 g másla
  • 70 g mouky (může být i celozrnná)
  • 50 g třtinového cukru
  • 60 g ovesných vloček
  • špetka soli
  • lžička skořice
Postup přípravy:
  1. Všechny suroviny na drobenku smícháme dohromady a prsty vypracujeme drobenku (není zcela sypká, tvoří se hrudky, ale to nevadí).
  2. Ovoce omyjeme a pokud má pecky, vypeckujeme a šťávu slijeme.
  3. Zapneme troubu na 170°C (horkovzdušnou na 160) a máslem vymažeme koláčovou formu o průměru 27cm.
  4. Suroviny na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké polotekuté těsto. Nalijeme a rozprostřeme do formy, posypeme ovocem, nahoru rozdělíme drobenku a v rozehřáté troubě pečeme asi 30 minut do zezlátnutí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dort stracciatella

Dort stracciatella

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

Obrázek Ausburské řezy

Ausburské řezy

Obrázek Koláčky z převalovaného  plundrového těsta

Koláčky z převalovaného plundrového těsta

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Obrázek Višňovo jahodove hrebene

Višňovo jahodove hrebene

Obrázek Medová bábovka s jablky

Medová bábovka s jablky

Obrázek Makový orgasmus

Makový orgasmus

Obrázek Rafaelo

Rafaelo

Obrázek Zmrlinová torta s višňami

Zmrlinová torta s višňami

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Rychlý švestkový koláč

Rychlý švestkový koláč

TOPlist