Hledat

Ovocný řez

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 1 sklenička oleje
  • 1 sklenička vlažné vody
  • 1 sklenička cukr krupice
  • 2 skleničky polohrubá mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr/vanilkový lusk

Dále:

  • 500g jahod
  • 1 skleničku cukru
  • 2 zakysané smetany
  • 1 dcl sladké smetany
  • 1 lžíce želatiny
Postup přípravy:
  1. Vejce, olej, vodu, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s PP, lehce zamícháme a korpus upečeme.
  2. 500g jahod a 1 skleničku cukru rozmixujeme, lehce zamícháme 2 zakysané smetany a v 0,1 dcl sladké smetany rozpuštěnou želatinu/1lžíci. Masu nalejeme na vychladlý korpus, poklademe vocem a polejeme galaretkou/ovocnou želatinou. Zákusek dáme vytuhnout aspoň na 2 hodiny do lednice.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makový koláč se švestkami

Makový koláč se švestkami

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Obrázek Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Obrázek Topený křehký závin

Topený křehký závin

Obrázek Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Obrázek Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Obrázek Buchta od babinky

Buchta od babinky

Obrázek Afrika řezy

Afrika řezy

Obrázek Zázrak

Zázrak

Obrázek Kynutý makový závin

Kynutý makový závin

Obrázek Ranní rosa

Ranní rosa

TOPlist