Hledat

Pařížský dort s banány nebo broskví

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 300g cukru
  • 250g polohrubé mouky
  • 5 lžic kakaa
  • prášek do pečiva
  • popř. mléko

Krém:

  • 2 šlehačky
  • 2 ledové kaštany
  • lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše ostatní smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 170°C cca 30 minut.
  2. Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany (další varianty: dáme rozpustit hořkou čokoládu nebo Milenu - získáme tím opět jiné chutě)). Dáme do ledničky. Druhý den vyšleháme. Dort rozřízneme, pomažeme krémem. Můžeme poklást banány nebo broskvemi. Ozdobíme podle libosti - čoko polevou, postrouhanou čokoládou nebo jako já potřít zbytkem krému + bílý krém.
  3. Rozkrojený - tento je zrovna s kompotovou broskví. Nevěřila jsem, že by se k pařížskému dortu hodily broskve, ale opravdu chuť je skvělá, celý dort se zjemní, odlehčí a dá mu opět jiný rozměr.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makovec s fondánovou polevou

Makovec s fondánovou polevou

Obrázek Kokosová roláda

Kokosová roláda

Obrázek Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Obrázek Sachr

Sachr

Obrázek Super rychlá buchta

Super rychlá buchta

Obrázek Citrónovo makové madlenky

Citrónovo makové madlenky

Obrázek Kokosové mini dortíky s Mascarpone podle paní Jany

Kokosové mini dortíky s Mascarpone podle paní Jany

Obrázek Ořechové řezy

Ořechové řezy

Obrázek Creme caramel

Creme caramel

Obrázek Babiččin makový štrůdl

Babiččin makový štrůdl

Obrázek Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Obrázek Zákusek s ořechy

Zákusek s ořechy

TOPlist