Hledat

Pařížský dort s banány nebo broskví

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 300g cukru
  • 250g polohrubé mouky
  • 5 lžic kakaa
  • prášek do pečiva
  • popř. mléko

Krém:

  • 2 šlehačky
  • 2 ledové kaštany
  • lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše ostatní smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 170°C cca 30 minut.
  2. Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany (další varianty: dáme rozpustit hořkou čokoládu nebo Milenu - získáme tím opět jiné chutě)). Dáme do ledničky. Druhý den vyšleháme. Dort rozřízneme, pomažeme krémem. Můžeme poklást banány nebo broskvemi. Ozdobíme podle libosti - čoko polevou, postrouhanou čokoládou nebo jako já potřít zbytkem krému + bílý krém.
  3. Rozkrojený - tento je zrovna s kompotovou broskví. Nevěřila jsem, že by se k pařížskému dortu hodily broskve, ale opravdu chuť je skvělá, celý dort se zjemní, odlehčí a dá mu opět jiný rozměr.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Francouzský čokoládový řez

Francouzský čokoládový řez

Obrázek Crumble s lesním ovocem by Romča

Crumble s lesním ovocem by Romča

Obrázek Jablečný sachr dort

Jablečný sachr dort

Obrázek Crostata alle fragole

Crostata alle fragole

Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

Obrázek Jahodové tiramisu pohár

Jahodové tiramisu pohár

Obrázek Palačinkový dort

Palačinkový dort

Obrázek Tvarohové štuclíky

Tvarohové štuclíky

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Obrázek Švédský tvarohový koláč

Švédský tvarohový koláč

Obrázek Finské  skořicové šneky - kynuté

Finské skořicové šneky - kynuté

Obrázek Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Tvarohové řezy se skořicovou polevou

TOPlist