Hledat

Pařížský dort s banány nebo broskví

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 300g cukru
  • 250g polohrubé mouky
  • 5 lžic kakaa
  • prášek do pečiva
  • popř. mléko

Krém:

  • 2 šlehačky
  • 2 ledové kaštany
  • lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše ostatní smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 170°C cca 30 minut.
  2. Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany (další varianty: dáme rozpustit hořkou čokoládu nebo Milenu - získáme tím opět jiné chutě)). Dáme do ledničky. Druhý den vyšleháme. Dort rozřízneme, pomažeme krémem. Můžeme poklást banány nebo broskvemi. Ozdobíme podle libosti - čoko polevou, postrouhanou čokoládou nebo jako já potřít zbytkem krému + bílý krém.
  3. Rozkrojený - tento je zrovna s kompotovou broskví. Nevěřila jsem, že by se k pařížskému dortu hodily broskve, ale opravdu chuť je skvělá, celý dort se zjemní, odlehčí a dá mu opět jiný rozměr.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hrušková bábovka

Hrušková bábovka

Obrázek Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Obrázek Kokosové kostky

Kokosové kostky

Obrázek Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Obrázek Medový koláč s jablky

Medový koláč s jablky

Obrázek Metro řezy

Metro řezy

Obrázek Čokoládové řezy s ananasem

Čokoládové řezy s ananasem

Obrázek Palačinkový dort

Palačinkový dort

Obrázek Kefírová bleskovka s ovocem

Kefírová bleskovka s ovocem

Obrázek Be-Be řezy s pudinkem

Be-Be řezy s pudinkem

Obrázek Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Obrázek Štrůdl z tvarohového těsta

Štrůdl z tvarohového těsta

TOPlist