Hledat

Pařížský dort s banány nebo broskví

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 300g cukru
  • 250g polohrubé mouky
  • 5 lžic kakaa
  • prášek do pečiva
  • popř. mléko

Krém:

  • 2 šlehačky
  • 2 ledové kaštany
  • lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše ostatní smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 170°C cca 30 minut.
  2. Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany (další varianty: dáme rozpustit hořkou čokoládu nebo Milenu - získáme tím opět jiné chutě)). Dáme do ledničky. Druhý den vyšleháme. Dort rozřízneme, pomažeme krémem. Můžeme poklást banány nebo broskvemi. Ozdobíme podle libosti - čoko polevou, postrouhanou čokoládou nebo jako já potřít zbytkem krému + bílý krém.
  3. Rozkrojený - tento je zrovna s kompotovou broskví. Nevěřila jsem, že by se k pařížskému dortu hodily broskve, ale opravdu chuť je skvělá, celý dort se zjemní, odlehčí a dá mu opět jiný rozměr.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechové řezy

Ořechové řezy

Obrázek Kinder mléčný řez - vynikající

Kinder mléčný řez - vynikající

Obrázek Bielková torta

Bielková torta

Obrázek Jahodové tiramisu pohár

Jahodové tiramisu pohár

Obrázek Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Obrázek Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Obrázek Staročeské trdelníky - doma pečené

Staročeské trdelníky - doma pečené

Obrázek Hruškový dort s tvarohem

Hruškový dort s tvarohem

Obrázek Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Obrázek Křehké šátečky

Křehké šátečky

Obrázek Dortíčky s jahodami

Dortíčky s jahodami

Obrázek Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake

TOPlist