Hledat

Pečené buchty paní Miinky

Potřebné přísady:

Recept uvadzam v dvojitej dávke, upravený, kedže z množstva 80 dk múky mi vyšli buchty na 1 celý väčší plech.

  • 80 dk polohrubej múky
  • 3 žĺtky
  • 1 vajce
  • 10 dk práškového cukru
  • 12 dk maslo spustené nie horúce
  • 4 dl mlieko letné
  • 1 KL soli
  • 10 g sušené droždie
  • olej na potretie buchiet
Postup přípravy:
  1. Do preosiatej múky pridáme droždie , premiešame . Pridáme žĺtka, vajce, mlieko, cukor, maslo a soľ .
  2. Vypracujeme cesto a dáme ho kysnúť na teplé miesto. Cesto je najprv redšie, miesením nadobudne správnu konzistenciu. Plech maslom dobre vymastíme. Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske. Pokrájame na štvorce a bohato plníme slivkovým lekvárom.
  3. Vypracujeme guličky, ktoré poukladáme vedľa seba a potierame olejom aj po bokoch. Ponecháme chvíľku ešte pokysnúť. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 C.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Housky z Nezdic

Housky z Nezdic

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

TOPlist