Hledat

Perníková bábovka s badyánem

Potřebné přísady:
  • 2ks vejce
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1ks prášek do perníku
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička badyánu
  • 1 lžička perníkového koření
  • máslo na vymazání formy
  • strouhaný kokos na vysypání formy
  • cukr moučka na pocukrování
Postup přípravy:
  1. Vejce dáme do mísy, přidáme cukr a metličkou vyšleháme. Přidáme olej a mléko. V mísebokem smícháme mouku a prášek do perníku a také koření. Nakonec prosijeme do mísy k vejcím a mrzkou promícháme tak, aby těsto bylo hladké.
  2. Předehřejeme troubu cca na 170 stupňů. Vymažeme formu máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto vlijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna pečeme, zda je bábovka hotova, poznáme šprjlovým těstem. Špeli na několika místech zapíchneme do bábovka a když ji vytáhneme musí být suchá.
  3. Po upečení vyndáme a necháme vychladnout a až pak vyklopíme. Nakonec posypeme přes síťkovaná cukrem moučka.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makovo-jahodový koláč

Makovo-jahodový koláč

Obrázek Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Kávovo ořechový dort

Kávovo ořechový dort

Obrázek Buchta podle Evy

Buchta podle Evy

Obrázek Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Obrázek Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

Obrázek Perník od maminky s povidly

Perník od maminky s povidly

Obrázek Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Obrázek Bábovka "Rychlovka"

Bábovka "Rychlovka"

Obrázek Rosa Cheese Cake

Rosa Cheese Cake

Obrázek Nutellová hvězda

Nutellová hvězda

TOPlist