Hledat

Pitta chléb

Potřebné přísady:
  • 250g hl.mouky
  • 1 lžička soli
  • 15 g čerstvého droždí
  • 150ml vlažné vody
  • lžíce oliv.oleje
Postup přípravy:
  1. Mouku prosijeme a smícháme se solí.
  2. Droždí rozpustíme ve vodě, vmícháme olivový olej a nalijeme do větší mísy. Postupně vmícháváme mouku, až se nám utvoří vláčné těsto. Vyklopíme na pomoučněnou plochu a asi 5 minut hněteme, než je těsto hladké a pružné.
  3. Vložíme do čisté mísy a překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo až zdvojnásobí svůj objem. Jemně prohněteme a na pomoučněné ploše rozdělíme na 6 stejných dílů.
  4. Vytvoříme z nich kuličky, znovu překryjeme a necháme 5 minut. Z každé kuličky vyválíme oválek asi 5 mm hrubý a 15 cm dlouhý. Překryjeme a necháme kynout při pokojové teplotě asi 30 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 230 °C, zároveň s třemi plechy. Po vyhřátí dáme na každý plech 2 kusy a pečeme asi 4-6 minut, nebo až se nafouknou.
  5. Není třeba aby zhnědly. Hotové dáme vychladit na drátěnou mřížku a potom je překryjeme utěrkou, aby zůstaly měkké. Troubu během pečení neotvíráme.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Pečené buchty paní Miinky

Pečené buchty paní Miinky

Obrázek Bochánky

Bochánky

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

TOPlist