Hledat

Pitta chléb

Potřebné přísady:
  • 250g hl.mouky
  • 1 lžička soli
  • 15 g čerstvého droždí
  • 150ml vlažné vody
  • lžíce oliv.oleje
Postup přípravy:
  1. Mouku prosijeme a smícháme se solí.
  2. Droždí rozpustíme ve vodě, vmícháme olivový olej a nalijeme do větší mísy. Postupně vmícháváme mouku, až se nám utvoří vláčné těsto. Vyklopíme na pomoučněnou plochu a asi 5 minut hněteme, než je těsto hladké a pružné.
  3. Vložíme do čisté mísy a překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo až zdvojnásobí svůj objem. Jemně prohněteme a na pomoučněné ploše rozdělíme na 6 stejných dílů.
  4. Vytvoříme z nich kuličky, znovu překryjeme a necháme 5 minut. Z každé kuličky vyválíme oválek asi 5 mm hrubý a 15 cm dlouhý. Překryjeme a necháme kynout při pokojové teplotě asi 30 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 230 °C, zároveň s třemi plechy. Po vyhřátí dáme na každý plech 2 kusy a pečeme asi 4-6 minut, nebo až se nafouknou.
  5. Není třeba aby zhnědly. Hotové dáme vychladit na drátěnou mřížku a potom je překryjeme utěrkou, aby zůstaly měkké. Troubu během pečení neotvíráme.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Obrázek Křečové žíly podle Hanky

Křečové žíly podle Hanky

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

TOPlist