Hledat

Pitta chléb

Potřebné přísady:
  • 250g hl.mouky
  • 1 lžička soli
  • 15 g čerstvého droždí
  • 150ml vlažné vody
  • lžíce oliv.oleje
Postup přípravy:
  1. Mouku prosijeme a smícháme se solí.
  2. Droždí rozpustíme ve vodě, vmícháme olivový olej a nalijeme do větší mísy. Postupně vmícháváme mouku, až se nám utvoří vláčné těsto. Vyklopíme na pomoučněnou plochu a asi 5 minut hněteme, než je těsto hladké a pružné.
  3. Vložíme do čisté mísy a překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo až zdvojnásobí svůj objem. Jemně prohněteme a na pomoučněné ploše rozdělíme na 6 stejných dílů.
  4. Vytvoříme z nich kuličky, znovu překryjeme a necháme 5 minut. Z každé kuličky vyválíme oválek asi 5 mm hrubý a 15 cm dlouhý. Překryjeme a necháme kynout při pokojové teplotě asi 30 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 230 °C, zároveň s třemi plechy. Po vyhřátí dáme na každý plech 2 kusy a pečeme asi 4-6 minut, nebo až se nafouknou.
  5. Není třeba aby zhnědly. Hotové dáme vychladit na drátěnou mřížku a potom je překryjeme utěrkou, aby zůstaly měkké. Troubu během pečení neotvíráme.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

TOPlist