Hledat

Pitta chléb

Potřebné přísady:
  • 250g hl.mouky
  • 1 lžička soli
  • 15 g čerstvého droždí
  • 150ml vlažné vody
  • lžíce oliv.oleje
Postup přípravy:
  1. Mouku prosijeme a smícháme se solí.
  2. Droždí rozpustíme ve vodě, vmícháme olivový olej a nalijeme do větší mísy. Postupně vmícháváme mouku, až se nám utvoří vláčné těsto. Vyklopíme na pomoučněnou plochu a asi 5 minut hněteme, než je těsto hladké a pružné.
  3. Vložíme do čisté mísy a překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo až zdvojnásobí svůj objem. Jemně prohněteme a na pomoučněné ploše rozdělíme na 6 stejných dílů.
  4. Vytvoříme z nich kuličky, znovu překryjeme a necháme 5 minut. Z každé kuličky vyválíme oválek asi 5 mm hrubý a 15 cm dlouhý. Překryjeme a necháme kynout při pokojové teplotě asi 30 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 230 °C, zároveň s třemi plechy. Po vyhřátí dáme na každý plech 2 kusy a pečeme asi 4-6 minut, nebo až se nafouknou.
  5. Není třeba aby zhnědly. Hotové dáme vychladit na drátěnou mřížku a potom je překryjeme utěrkou, aby zůstaly měkké. Troubu během pečení neotvíráme.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

TOPlist