Hledat

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 250 ml pivo světlé
  • 50 ml olej
  • žloutek
  • sůl plus hrubozrnná sůl na posyp
  • 1PL droždí
  • 700ml mouka polohrubá
Postup přípravy:
  1. Vše dáme do domácí pekárny na program těsto. Vykynuté vyndáme a vyválíme plát a ten rádélkem rozdělíme cca na 12 dílů. Vzniknou nám trojúhelníky které smotáme. potřeme bílkem a posypeme hrubozrnnou solí a necháme ještě cca 10 minut kynou a pak pečeme v předehřáte troubě na 220 asi 5 minut a pak na 180 cca 10min.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlý chléb podle Petry

Rychlý chléb podle Petry

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Kynutý mazanec

Kynutý mazanec

Obrázek Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

TOPlist