Hledat

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 250 ml pivo světlé
  • 50 ml olej
  • žloutek
  • sůl plus hrubozrnná sůl na posyp
  • 1PL droždí
  • 700ml mouka polohrubá
Postup přípravy:
  1. Vše dáme do domácí pekárny na program těsto. Vykynuté vyndáme a vyválíme plát a ten rádélkem rozdělíme cca na 12 dílů. Vzniknou nám trojúhelníky které smotáme. potřeme bílkem a posypeme hrubozrnnou solí a necháme ještě cca 10 minut kynou a pak pečeme v předehřáte troubě na 220 asi 5 minut a pak na 180 cca 10min.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Mazanec podle Věrky

Mazanec podle Věrky

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

TOPlist