Hledat

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 250 ml pivo světlé
  • 50 ml olej
  • žloutek
  • sůl plus hrubozrnná sůl na posyp
  • 1PL droždí
  • 700ml mouka polohrubá
Postup přípravy:
  1. Vše dáme do domácí pekárny na program těsto. Vykynuté vyndáme a vyválíme plát a ten rádélkem rozdělíme cca na 12 dílů. Vzniknou nám trojúhelníky které smotáme. potřeme bílkem a posypeme hrubozrnnou solí a necháme ještě cca 10 minut kynou a pak pečeme v předehřáte troubě na 220 asi 5 minut a pak na 180 cca 10min.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

TOPlist