Hledat

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 250 ml pivo světlé
  • 50 ml olej
  • žloutek
  • sůl plus hrubozrnná sůl na posyp
  • 1PL droždí
  • 700ml mouka polohrubá
Postup přípravy:
  1. Vše dáme do domácí pekárny na program těsto. Vykynuté vyndáme a vyválíme plát a ten rádélkem rozdělíme cca na 12 dílů. Vzniknou nám trojúhelníky které smotáme. potřeme bílkem a posypeme hrubozrnnou solí a necháme ještě cca 10 minut kynou a pak pečeme v předehřáte troubě na 220 asi 5 minut a pak na 180 cca 10min.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Křečové žíly podle Hanky

Křečové žíly podle Hanky

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

Obrázek Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

TOPlist