Hledat

Pletený chléb s nutelou

Potřebné přísady:
  • sušené nebo čerstvé droždí
  • 2 a půl hrnku hladké mouky
  • hrnek teplé vody
  • špetka soli
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • Nutela
Postup přípravy:
  1. Těsto zaděláme v domácí pekárně. Použijeme sušené droždí, na dno dáme vodu na ní mouku a na jednu stranu cukr a droždí a na druhou sůl - zapneme na program těsto. Nebo zaděláme ručně v tom případě použijeme klasické droždí a necháme na teplém místě vykynout.
  2. Vykynuté těsto vyválíme jako kdyby jsme váleli těsto na štrůdl a pomažeme rovnoměrně Nutelou.
  3. Zavinuté těsto překrojíme podélně a zapleteme jako copánek ze dvou. Máme hotovo. Potřeme vejcem. Každý kdo má co raději a jak je zvyklý. Pečeme na 180 stupňů v klasické troubě a na 150 v horkovzdušné troubě. Každý podle své trouby. A pečeme cca 25 minut.
  4. Těsto než budete motat doporučuji rozdělit na dva díly je to strašně dlouhatánské
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

TOPlist