Chcete-li si udělat obdobný chlebový košík, začněte hnětením chlebového těsta. Do mísy dejte mouku, droždí, cukr a sůl a promícháme cca1 minutu. Pak přidejte vodu, a polovinu z rozklepnutého vejce. Pořádně promíchejte. Přidejte olej a propracujte rukou, dokud není těsto hladké a pružné, asi 10 minut.
Zakryjte těsto a nechte kynout na teplém místě asi 30 minut. Vyklopte těsto a udělejte z něj kouli. Nechte kynout dalších 10 minut.
Nyní z koule válečkem vyválejte placku, až se dostanete velký čtverec 30 x 30 cm cca 3mm vysoký.
Nakrájejte těsto na proužky - cca 1cm široké.
Pečící papír potřete máslem. Na něm pak upleťte z proužků mřížku.
Lehce namažte máslem horní část kovové misky (průměru 18cm). Nyní přeneste mřížku z papíru na kovovou mísu. Ořízněte přebytečné těsto.
Ze zbývajících 1cm širokých dlouhých pásů vytvořte okraj košíku.
Dejte mísu na vymaštěný plech a nechte kynout 35 minut. Rozšlehejte zbytek vejce a potřete jím koš.
Pečte při 200 ° C po dobu 20 minut.
Zkontrolujte po 15 minutách. Pokud koš zhnědne příliš rychle, zakryjte ho pečícím papírem nebo alobalem. Je-li koš dozlatova vyndejte ho z trouby.
Nechte vychladnout. Opravdu sundejte košík až bude úplně vychlazený - (studený) z kovové misky.