Hledat

Plněné medovníčky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300g hl. mouky
  • 180g cukru moučka
  • 2 pol. lžíce medu
  • 2 ks vajec
  • půl kávové lžičky sody bicarbony
  • 1 kávová lžička perníkového koření

Náplň:

  • 100g mletých piškotů
  • 0,5 dcl rumu
  • 2 pol. lžíce povidel

Poleva:

  • 100g hořké čokolády
  • 50g Omegy
Postup přípravy:
  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v lednici. Poté ho vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme tvary. Poté pečeme v troubě na 150°C asi 15 minut- perníčky se trochu nafouknou. Upečené budeme plnit ( mazat ) náplní - mleté piškoty smícháme s povidly a rumem. Slepené perníčky dáme alespoň na 48 hodin do mrazničky. Když je vyndáme, necháme 2 hodiny odpočinout a pak máčíme v čokoládě. Můžeme dozdobit - já nezdobím, protože nemám ráda, když mě zdobení křupe mezi zuby
  2. Celkem jsem z této dávky měla 62 ks hotových slepených perníčků. Perníčky jsou po upečení hned měkké. Když je vyndáte z mrazáku, tak jsou samozřejmě tvrdé, ale jakmile je polijete čokoládou, opět krásně změknou. Já jsem použila domácí čokoládovou polevu
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vinné hvězdičky

Vinné hvězdičky

Obrázek Kakaové kroužky

Kakaové kroužky

Obrázek Kokosový suk

Kokosový suk

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Obrázek Jogurtové cukroví

Jogurtové cukroví

Obrázek Kokosové věnečky

Kokosové věnečky

Obrázek Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

Obrázek Medovníčky ktoré se neroztékajú

Medovníčky ktoré se neroztékajú

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Obrázek Perníčky pepparkor - IKEA

Perníčky pepparkor - IKEA

Obrázek Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

TOPlist