Hledat

Polévka z červené řepy by Romča

Potřebné přísady:
  • 4-5ks červená řepa
  • troška ghí nebo olivový olej
  • cibule
  • 3 mrkve
  • 2-3 stonky řapíkatého celeru - kdo má rád může dát více a nebo může vynechat
  • 4-5ks brambor - podle velikosti
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • zakysaná smetana na zjemnění
Postup přípravy:
  1. Červenou řepu oloupeme stejně tak mrkev a cibuli. Omyjeme vše a do kastolku dáme rozpálit ghí a nebo olej a na něj dáme na třetiny nakrájenou cibuli, brambory, mrkve, celer a řepu - vše na větší kusy a mícháme. Přidáme bylinky, nejlépe svázané, aby jsme je pak nemuseli lovit. Vše opékáme až nám cibule začne zlátnout a přilijeme vodu. Necháme vařit do doby než nám zeleninka krásně změkne. Vyndáme bylinky a vezmeme tyčový mixér a vše krásně rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a pepřem, podáváme s kopečkem zakysané smetany.
  2. Dobrou chuť !
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Obrázek Tofu s kari a jasmínovou rýží

Tofu s kari a jasmínovou rýží

Obrázek Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Obrázek Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Obrázek Bramborová roláda s uzeným tofu

Bramborová roláda s uzeným tofu

Obrázek Ranní pohanka

Ranní pohanka

Obrázek Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

Obrázek Hummus

Hummus

Obrázek Zapékaný karfiol

Zapékaný karfiol

Obrázek Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Obrázek Hrachové žrádlo

Hrachové žrádlo

Obrázek Vegetarianské těstoviny houbové

Vegetarianské těstoviny houbové

TOPlist