Hledat

Polevy

Čokoládová poleva:

  • tuk 100%
  • kvalitní čokoláda na vaření
    Do kastrolku si dáme nalámanou čokoládu a hrnec vložíme do dalšího hrnce s vodou a rozpustíme čokoládu a podle potřeby přidáváme tuk.
    Citronová poleva:
  • máslo
  • 170g cukr moučka
  • 2PL horká voda
  • šťáva ze dvou citronů
  • trošku kůry z bio citronu - nemusí být, s kůrou získá poleva jiný nádech i vzhled
    Do mísy prosejeme moučkový cukr a přidáme rozpuštěné máslo a vodu a šleháme dokud není poleva krásně hladká a jemná.
    Mléčná poleva:
  • 240g moukový cukr
  • 5PL horké plnotučné mléko
  • citronová štáva - polovina kávové lžičky
    Moučkový cukr prosejeme do mísy a přilijeme horké mléko a mícháme nakonec přidáme šťávu z citronu a ještě vymícháme až nám opět vznikne krásně hladká poleva.
    Kávová poleva:
  • 300g cukr moučka
  • 5PL horké mléko
  • 2 lžíce silné kávy
    Do mísy prosejeme moučkový cukr, přilijeme horké mléko a dvě lžíce horké silné kávy. Šleháme nebo mícháme tak dlouho dokud nám nevznikne hladká poleva. Pokud by poleva byla řídká, přidejte cukr a pokud naopak hustá přidejte tekutinu.
    Cukrová poleva se zavařeninou podle chuti:
  • 150g cukr moučka
  • 2PL zavařenina podle chuti a požadované barvy
  • 1PL citronová šťáva
  • 2PL horká voda
    Moučkový cukr prosijeme do mísy a přidáme citronovou šťávu a zavařeninu a promícháme. Potom přidáme horkou vodu a mícháme ntak dlouho dokud nemáme hladkou a krásně lesklou polevu.
    Griliášová poleva:
  • 230g vlašských ořechů - drcené
  • 1ks bílek - na potírání cukroví
  • 3-4PL vody
  • 240g cukr krupice

Cukr si dáme do kastrolku, přidáme vodu a za stalého míchání rozpustíme a svaříme ho na mírném ohni dorůžova. Přidáme ořechy a vaříme pár minut.
Když začneme zdobit vždy si potřeme cukroví na které chceme dávat polevu bílkem, to proto aby se nám poleva nevsakovala. Na cukroví si polevu můžete různě dobarvoat.
Rumová poleva:

  • hrnek cukr krystal
  • 4PL rum
  • 4PL voda
  • 2PL smetana na šlehání
    Cukr a vodu dáme do kastrolu a rozehřejeme, občas promícháme do doby než je vše rozpuštěné a cukrový sirup je čirý v ten moment přestáváme míchat a to do doby než se nám cukrový sirup začne vařit. Ze stěn stahujeme krystalky cukru, nesmí se nám tvořit a občas nahneme hrnec ze strany na stranu. Když už to má barvu medu, sundáme z ohně a přidáme med a neušlehanou smetanu a mícháme. Mícháme do doby než nám poleva krásně vychladne.
    Žloutková poleva:
  • 100g cukr moučka
  • 2ks žloutek
  • trocha rumu podle chuti - nemusí být
    Do mísy prosejeme cukr a přidáme žloutky a a třeme, přidáme rum a třema až do doby, kdy jer poleva krásně hladká a lesklá.
    **U všech polev platí: **
  • pokud je poleva řidká přidáme cukr
  • pokud naopak hustá přidáme tekutinu, která je uvedena v daném receptu v ingrediencích
    Zkuste také Vánoční krémy
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Medovopepřová srdíčka

Medovopepřová srdíčka

Obrázek Zázvorky

Zázvorky

Obrázek Medové stromečky

Medové stromečky

Obrázek Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Obrázek Linecké solamylové koláčky

Linecké solamylové koláčky

Obrázek Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Obrázek Čoko rohlíčky

Čoko rohlíčky

Obrázek Ořechová kolečka

Ořechová kolečka

Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Obrázek Banánky

Banánky

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

Obrázek Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

TOPlist