Hledat

Povidla pečená v troubě

Potřebné přísady:
  • 3-4 kg švestek
  • hřebíček
  • badyán
  • cukr
  • skořice celá
  • kyselina citronová
  • med
  • rum
Postup přípravy:
  1. Švestky vypeckujeme, poskládáme na plech nebo do nějaké pečící formy, posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici, hřebíček a dáme zhruba na hodinu péct - teplota cca 180 stupňů.
  2. Po upečení vyndáme koření ze švestek a vše vymixujeme, nemusí být úplně dohladka, mohou zůstat kousky.
  3. Do směsi vmícháme med a přidáme trochu rumu. takto připravené plníme do předem připravených sterilovaných, čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru.
  4. Skladujeme v temnu a chladu, po otevření v lednici. Dobrou chuť
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Domácí lučina

Domácí lučina

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Obrázek Ďáblova barevná vejce

Ďáblova barevná vejce

Obrázek Zázvorový sirup

Zázvorový sirup

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Broskve s prosciuttem

Broskve s prosciuttem

Obrázek Zavařené okurky od Hanky

Zavařené okurky od Hanky

Obrázek Sušenky pro pejsky - domácí

Sušenky pro pejsky - domácí

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

TOPlist