Hledat

Povidla pečená v troubě

Potřebné přísady:
  • 3-4 kg švestek
  • hřebíček
  • badyán
  • cukr
  • skořice celá
  • kyselina citronová
  • med
  • rum
Postup přípravy:
  1. Švestky vypeckujeme, poskládáme na plech nebo do nějaké pečící formy, posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici, hřebíček a dáme zhruba na hodinu péct - teplota cca 180 stupňů.
  2. Po upečení vyndáme koření ze švestek a vše vymixujeme, nemusí být úplně dohladka, mohou zůstat kousky.
  3. Do směsi vmícháme med a přidáme trochu rumu. takto připravené plníme do předem připravených sterilovaných, čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru.
  4. Skladujeme v temnu a chladu, po otevření v lednici. Dobrou chuť
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí lesk na rty by Romča

Domácí lesk na rty by Romča

Obrázek Malinový sirup

Malinový sirup

Obrázek Recept - Vaječný koňak jak má být

Recept - Vaječný koňak jak má být

Obrázek Domácí smetánek

Domácí smetánek

Obrázek Sirup z bezových květů

Sirup z bezových květů

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

Obrázek Fialkový med

Fialkový med

Obrázek Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Obrázek Pizza těsto by Romča

Pizza těsto by Romča

Obrázek Domácí přírodní sýr

Domácí přírodní sýr

TOPlist