Hledat

Povidla pečená v troubě

Potřebné přísady:
  • 3-4 kg švestek
  • hřebíček
  • badyán
  • cukr
  • skořice celá
  • kyselina citronová
  • med
  • rum
Postup přípravy:
  1. Švestky vypeckujeme, poskládáme na plech nebo do nějaké pečící formy, posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici, hřebíček a dáme zhruba na hodinu péct - teplota cca 180 stupňů.
  2. Po upečení vyndáme koření ze švestek a vše vymixujeme, nemusí být úplně dohladka, mohou zůstat kousky.
  3. Do směsi vmícháme med a přidáme trochu rumu. takto připravené plníme do předem připravených sterilovaných, čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru.
  4. Skladujeme v temnu a chladu, po otevření v lednici. Dobrou chuť
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pošírovaná hruška s karamelem

Pošírovaná hruška s karamelem

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Majolkové šunkové větrníky

Majolkové šunkové větrníky

Obrázek Knedlík vařený v páře

Knedlík vařený v páře

Obrázek Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Obrázek Vážení surovin bez váhy

Vážení surovin bez váhy

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Domácí droždí z brambor

Domácí droždí z brambor

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Lívance

Lívance

Obrázek Paví ocas s párkem

Paví ocas s párkem

TOPlist