Hledat

Povidla pečená v troubě

Potřebné přísady:
  • 3-4 kg švestek
  • hřebíček
  • badyán
  • cukr
  • skořice celá
  • kyselina citronová
  • med
  • rum
Postup přípravy:
  1. Švestky vypeckujeme, poskládáme na plech nebo do nějaké pečící formy, posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici, hřebíček a dáme zhruba na hodinu péct - teplota cca 180 stupňů.
  2. Po upečení vyndáme koření ze švestek a vše vymixujeme, nemusí být úplně dohladka, mohou zůstat kousky.
  3. Do směsi vmícháme med a přidáme trochu rumu. takto připravené plníme do předem připravených sterilovaných, čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru.
  4. Skladujeme v temnu a chladu, po otevření v lednici. Dobrou chuť
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sirup z bezových květů

Sirup z bezových květů

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Obrázek Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Domácí smetánek

Domácí smetánek

Obrázek Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Obrázek Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Obrázek Domácí paprikové brambůrky

Domácí paprikové brambůrky

Obrázek Máslové sušenky s kardamomem

Máslové sušenky s kardamomem

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

TOPlist