Hledat

Povidloň z Be Be sušenek

Potřebné přísady:

Krém:

  • 500 g tvarohu v alobalu
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry

Dále:

  • 1 balíček Be Be sušenek kakaových (130 g)
  • 1 balíček Be Be sušenek světlých
  • švestková povidla

Poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • kousek 100% tuku
Postup přípravy:
  1. Na každou kakaovou sušenku namažeme povidla a uložíme ji na plech s pečícím papírem, sušenky klademe vedle sebe potřenou stranou nahoru. Balíček vyjde přesně na plech o rozměru 24 x 30 cm.
  2. Ušleháme tvarohy se zakysanou smetanou a vanilkovými cukry, vmícháme zvlášť ušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na sušenky ve stejnoměrné vrstvě a povrch uhladíme. Na každou světlou sušenku opět namažeme povidla a sušenky naskládáme na tvaroh tentokrát namazanou stranou dolů.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a sušenky polijeme.
  4. Povidloň necháme proležet do druhého dne v ledničce. Krájíme nahřátým nožem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodový tunel

Jahodový tunel

Obrázek Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez

Obrázek Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Obrázek Cheesecake nejen pro zamilované

Cheesecake nejen pro zamilované

Obrázek Terčiny Olé řezy

Terčiny Olé řezy

Obrázek Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Obrázek Ranní rosa

Ranní rosa

Obrázek Mřížkový jablečný páj

Mřížkový jablečný páj

Obrázek Tvarohové koblížky

Tvarohové koblížky

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Pamlsek paní mistrové

Pamlsek paní mistrové

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

TOPlist