Hledat

Povidloň z Be Be sušenek

Potřebné přísady:

Krém:

  • 500 g tvarohu v alobalu
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry

Dále:

  • 1 balíček Be Be sušenek kakaových (130 g)
  • 1 balíček Be Be sušenek světlých
  • švestková povidla

Poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • kousek 100% tuku
Postup přípravy:
  1. Na každou kakaovou sušenku namažeme povidla a uložíme ji na plech s pečícím papírem, sušenky klademe vedle sebe potřenou stranou nahoru. Balíček vyjde přesně na plech o rozměru 24 x 30 cm.
  2. Ušleháme tvarohy se zakysanou smetanou a vanilkovými cukry, vmícháme zvlášť ušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na sušenky ve stejnoměrné vrstvě a povrch uhladíme. Na každou světlou sušenku opět namažeme povidla a sušenky naskládáme na tvaroh tentokrát namazanou stranou dolů.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a sušenky polijeme.
  4. Povidloň necháme proležet do druhého dne v ledničce. Krájíme nahřátým nožem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rebarborový tvarohový cheesecake

Rebarborový tvarohový cheesecake

Obrázek Karamelové větrníčky

Karamelové větrníčky

Obrázek Orgasmus

Orgasmus

Obrázek Rychlý perníkový dortík

Rychlý perníkový dortík

Obrázek Podzimní koláček zdravě

Podzimní koláček zdravě

Obrázek Míša řezy s mořskou solí

Míša řezy s mořskou solí

Obrázek Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Obrázek Královský štrůdl

Královský štrůdl

Obrázek Čokoládovo ořechové brownies by Romča

Čokoládovo ořechové brownies by Romča

Obrázek Cupcake s medem a karotkou

Cupcake s medem a karotkou

Obrázek Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Obrázek Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

TOPlist